Başkan Sinan Burhan: Burada bir adaletsizlik var

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Yerel Medyanın milli güvenlik meselesi olduğunu ve sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Başkan Sinan Burhan: Burada bir adaletsizlik var

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, TÜRKSAT uydu fiyatları noktasında yerel medyaya destek olunması gerektiğini ve yerel medyanın, ulusal televizyon kanallarıyla bir tutulmasının adaletsizlik olduğunu söyledi

BURHAN: BURADA BİR ADALETSİZLİK VAR

Başkan Burhan, “TÜRKSAT, uydu fiyatları noktasında yerel medyaya maalesef yardımcı olmadı. Ulusal televizyon kanallarıyla, yerel televizyon kanalları aynı uydu ücretini ödüyor. Burada bir adaletsizlik var. Ulusal televizyon kanalları reklam gelirleriyle yerel televizyon kanalların reklam gelirleri bir mi? Bizler; yaklaşık 10 yıldır TÜRKSAT’a çağrı yapıyoruz. Çözüm olmadı.. Kanal D, FOX, Show ve ATV ile Çay, Kanal Fırat, Kanal Urfa ve Kon TV’nin geliri bir mi? Lütfen bu adaletsizliği giderin” dedi.

BURHAN: YEREL MEDYA MİLLİ GÜVENLİK MESELESİDİR

Başkan Burhan, “Yerel medyaya sahip çıkmak milli güvenlik meselesidir. Sevgili TÜRKSAT yöneticileri artık duyun. Bugün yerel televizyonların adı Paris TV olacaksa Moskova TV olacaksa ekonomik nedenlerden dolayı kapanacaksa ve yabancı sermaye alacaksa bu milli güvenlik sorunu değil midir? Sayın Cumhurbaşkanımıza yüzlerce kez teşekkür ediyoruz. Her konuda yardımcı oluyor. Ulaştırma Bakanımız şu zor süreçte yerel medyaya reklam geliri vererek ayakta kalmasına büyük katkı sağladı ama TÜRKSAT’tan bir adım yok. Son dönemde yabancı medya mensupları Türkiye’ye giriyor. Türkiye’de operasyon yapıyorlar. Hükümet aleyhine yayınlar yapıyorlar. Biz ise milli güvenlik, ezan, bayrak, cumhuriyet diyoruz. Reuters dediğimiz Associated Press dediğimiz ajanslar, Filistinlileri suçlu ilan etti. Her gün İsrail katliam yapıyor. Çoluğun çocuğun kolunu kırıyor. Buradan İsrail’i de lanetliyoruz. Bir an önce bu yanlıştan vazgeçin. Özellikle bu pandemi sürecinde yardımcı olun. Buradan lütfen taleplerimize yardımcı olun” dedi.