Başkan Yıldırım Elazığspor ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu

AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Elazığspor ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Selçuk Öztürk yönetiminin başarısız olup olmadığını yorumlayan Yıldırım, temsilcimizin kurumsallaşamama sorunu olduğunu kaydetti.

Başkan Yıldırım Elazığspor ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Elazığ Fırat Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Alper Karakulak’ın sorularını yanıtladı. Elazığspor konusunda samimi yorumlarda bulunan Başkan Yıldırım,  “Selçuk Öztürk başkanlığındaki Elazığspor yönetimini başarısız görüyor musunuz? Elazığspor’un sorunları nelerdir sizce? Geçtiğimiz günlerde Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk ve bazı futbolcular, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları hakkında sert eleştirilerde bulunmuştu. Yorumlarınıza bakarsak bu eleştirilerin haksız olduğunu düşünüyor musunuz?” gibi sorulara, içtenlikle cevap verdi.

Geçmiş dönemlerde Elazığspor Kulübü’nde yöneticilik yapan, hatta 4 dönem basın sözcülüğü görevini de yürüten AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’ın Elazığspor ile ilgili önemli açıklamaları, şu şekilde…

“ELAZIĞSPOR’UN SORUNU, BİRİKMİŞ SORUNLARDIR”

“Elazığspor yönetimimin başarılı olduğu ya da başarısız olduğu konusuna, eleştirel anlamda yorumlamak istemiyorum. Çünkü Elazığspor’un sorunu, birikmiş sorunlardır.  Çeşitli dönemlerdeki yönetimlerin, ki benim de içinde bulunduğum, hatta 4 dönem yöneticilik yaptığım dönemlerin birikmiş bakiyelerinden bahsediyorum. Dolayısıyla kulübün güncel borç sorunlarını, şu anki yönetime mal edersek, haksızlık etmiş oluruz.”

“ELAZIĞSPOR’UN, KURUMSALLAŞAMAMA SORUNU VAR”

“Elazığspor’un, hatta spor kulüplerinin bir kurumsallaşamama sorunu var. Bu kurumsallaşamama spor yasasıyla birlikte gelmesi gereken bir şeydir. Çok basit bir tarifleme yapayım; kulüp başkanlarının harcama yetkilerinin kısıtlandırılmasının gerektiğini düşünüyorum. Bu şahsi düşüncemdir. Kaldı ki bir kardeşiniz olarak 4 dönem Elazığspor’da yöneticilik yapmış biriyim. Son olarak da basın sözcüsü olarak görev yapmıştım. Hem şahsi olarak, hem de AK Parti İl Başkanı olarak Elazığspor ile bağımızı kesmeyi hiçbir zaman düşünmedik. Düşünemeyiz de. Elazığspor’un sorunlarına gerçekçi yaklaşmamız gerek. Yapacağız, edeceğiz gibi cümleler bizlere uymaz.”

“ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI’NA HAKKININ TESLİM EDİLMESİ GEREK”

“Çok çok önemli olmasına rağmen hiç gündeme taşınmayan bir konu var. Elazığ Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları Elazığspor’un bütün futbolcularının maaşlarını ve sigortalarını ödüyor. 26-27 kişinin sigorta ve maaşlarından bahsediyorum. Yarın bir gün bu insanların tazminatları da karşılanacak. Zaman zaman primler veriyor. Ancak kulübe çok basit yardımlarda bulunanlar kadar ne reklamı yapılıyor, ne takdir ediliyor. Bu da hak tesliminin gaspıdır. Bu hakkı teslim etmemiz gerek. Tabi bu yardımlar, destekler yeterli mi? Yetersiz. Ancak öncelikle bir Şahin başkana hakkını teslim edelim, daha sonra yine isteyelim. Dün bu insanlar evlerine ekmek götüremiyordu. Ama şu an takır takır maaşlarını alıyorlar ve sigortaları yatıyor. Bu çok önemli bir şey. Kulübe yapılan para desteklerinden bile önemli. Çünkü istikrarlı bir yardım, destek. Başkan Şerifoğulları bunun yanında farklı ve ciddi destekleri de var. Şahin başkan son olarak 150 Bin TL prim verdi.”

“ELAZIĞSPOR’UN SORUNLARI SİYASETÇİLERİ YIPRATMAKLA ÇÖZÜLMEZ”

“Şöyle bir yanlış var; her şey siyasilerden bekleniyor. Bütün çözümlerin siyasilerde olduğu düşünülüyor. Siyasiler üzerlerine düşeni yaptı ve yapacaktır ancak toplumun bütün kesimleri bu konuyu sahiplenmeli. Genel bir yorum yapmak gerekirse, ciddi transfer harcamaları, futbolcu harcamaları yapıldı. Bu da borç yükünü arttırdı. Bu durum bugüne kadar da geldi. Buraya kadar bu kulübü getirenler siyasiler mi? Değil. Ancak bu faturalar siyasilere kesiliyor. İstenen şeyler olmadığında da siyasiler, benim tabirimle tokatlanıyor. Bunu siyasiler hak etmiyor. Siyasilerimizin bu kulüp için önemli girişimleri ve destekleri olmuştur. Bir önceki dönemde, Mücahit Yanılmaz bey döneminde imardan Elazığspor’a kazandırılan paraların büyüklüğü ortada. Bunu siyasiler yapmadı mı? Ancak küçük yardımlarda bulunanlar kadar bunlar konuşulmadı. Olumsuz bir çok şey manşet yapıldı. Siyasilerimiz yıpratıldı, bu haksızlıktır. Elazığspor’un sorunları siyasetçileri yıpratmakla çözülmez. Bilakis onlarla diyalog halinde olunması gerek. Siyasiler güçlerini bu kulübe kullanırken, kulüp yöneticileri de bu konuları iyi idare etmeliler.”