Belediye mahkemeye neden savunma vermiyor?

Elazığ Belediyesi, komisyon seçimlerindeki hukuksuz uygulamalara karşı açılan davada savunma yapmayarak mahkemeyi oyalıyor mu? Yeniden Refah Partisi'nin suç duyurusuna rağmen savunma süreci gecikiyor.

Belediye mahkemeye neden savunma vermiyor?

Belediye Mahkemeyi mi Oyalıyor?

Yeniden Refah Partisi Belediye Meclis Grubu tarafından komisyon seçimlerinin hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle Elazığ İdare Mahkemesi’e açılan davaya Elazığ Belediyesi’nin savunma vermeyerek mahkemeyi oyaladığı ifade edildi.

Belediye Mahkemeden Ek Süre İstedi, Savunma Yapamadı

Elazığ Belediyesi’nin, belediye meclisi komisyon seçimlerindeki hukuksuz ve keyfi uygulamaları nedeniyle hakkında yapılan suç duyurularına karşı kendisine verilen sürede savunma yapmayarak mahkemeyi oyalamaya ve karar verme sürecini geciktirmeye çalıştığı dile getirildi. 

Yeniden Refah Partisi Belediye Meclis Üyesi Osman Cem Karahüseyinoğlu, Elazığ Belediyesi’nin komisyon seçimleriyle ilgili olarak açtıkları davaya belediyenin savunma veremediğini, mahkemeden ek süre istenmesine rağmen hala bir yanıt sunulmadığını belirtti.

Hukuksuz Komisyon Seçimleri Mahkemelik Oldu

Yeniden Refah Partisi, Elazığ Belediye Meclisi’ndeki komisyon seçimlerinin hukuksuz olduğunu öne sürerek bu durumu yargıya taşımıştı. Karahüseyinoğlu, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın meclis komisyonlarını sadece kendi partili üyelerden oluşturduğunu ve muhalefeti yok sayarak, hukukun gerekliliklerine aykırı davrandığını ifade etti.

Elazığ İdare Mahkemesi’nin ara karar için 15 günlük ek süre verdiğini bunun da süresinin dolduğunu ifade ederek, mahkemenin yargı kararları ve Danıştay içtihatları doğrultusunda karar vermesini beklediklerini söyledi.

Mahkemenin Karar Vermesini Bekliyoruz

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın İdare Mahkemesine savunma vermeyerek mahkemeyi oyalayıp zaman kazanmak istediğini belirten Karahüseyinoğlu, adalet sistemine güvendiklerini ve mahkemenin en kısa sürede karar vermesini beklediklerini dile getirdi.