Bir afiş krizi de Baskil'de

CHP Baskil Belediye Başkan Adayı Veli Baygeldi seçim çalışması yaptığı Baskil'de afişlerinin mevcut AK Parti Belediye Başkan Adayı İhsan Akmurat tarafından söktürüldüğünü iddia etti.

Bir afiş krizi de Baskil'de

CHP'nin Baskil Belediye Başkan Adayı Veli Baygeldi, seçim çalışmaları kapsamında asılan afişlerinin, iddialara göre, mevcut Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı İhsan Akmurat tarafından söktürüldüğünü öne sürdü.

Yaşanan bu olay, yerel seçim atmosferine yeni bir gerginlik katarken, Baygeldi, iddialarını sosyal medya hesabından duyurdu.

Bir afiş krizi de Baskil'de

Baygeldi, yaptığı açıklamada, "Demokratik bir seçim atmosferinde, eşit şartlarda yarışmanın önemine inanıyoruz. Ancak ne yazık ki, son günlerde afişlerimizin kasıtlı olarak söküldüğünü görüyoruz." Dedi.

Seçim çalışmalarını adil bir rekabet ortamında yürütmeye çalıştıklarını belirten Baygeldi, "Ancak görünen o ki, rakip adayın destekçileri ya da kampanya ekibi, bu adil rekabeti sabote etmeye yönelik bir çaba içindeler. Afişlerimizin kasıtlı olarak sökülmesi, demokratik haklarımıza yapılmış bir saldırıdır" ifadelerini kullandı.

CHP Baskil Belediye Başkan Adayı, yetkililere çağrıda bulunarak, bu tür olayların önüne geçilmesini ve adil bir seçim ortamının sağlanmasını talep etti. Baygeldi, "Halkımızın gerçek tercihini özgürce ifade edebilmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Afişlerimizin sökülmesi bizi yıldıramaz, aksine daha da motive eder" dedi.