Bir gün de iyi bir şeyle gündem olsan!

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın hep olumsuzlukları ile ulusal basın gündemine gelmesi yönetim anlayışını ortaya koyması bakımından önemli olarak görülürken, 'bir kez de iyi bir şeyle gündeme gelsen ne olur!' Dedirtiyor.

Bir gün de iyi bir şeyle gündem olsan!

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları bir kaç yıldır Türkiye gündemine olumsuz tavırları, sözleri, tartışmaları ya da uygulamaları ile gelmeye devam ediyor.

Önceki gün Elazığ Belediyesi’nde görev yapan ve aralarında AK Partililerin de bulunduğu personelleri kendisine destek vermediği iddiasıyla gündeme gelen Şerifoğulları, daha önce defalarca olumsuzlukları ile gündeme gelmişti.

Ulasal basından yazılı ve görsel birçok medya kuruluşu Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın personelleri Temizlik ile Park ve Bahçeler gibi birimlere sürmesine geniş yer verdi ve konu Türkiye gündemine taşındı.

DUŞA KABİNİN Mİ VARDI?

2022 yılında Mustafa Paşa Mahallesi’nde yapımı devam eden TOKİ konutlarını incelemek için Elazığ'a gelen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un TOKİ konutlarını ziyareti esnasında depremzede vatandaşın Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'na duşakabinin küçük olmasını şikayet etmesine karşılık Şerifoğulları, "Önceki evinde duşakabinin mi vardı?" yanıtını vermişti. Şerifoğulları’nın depremzedeyi üzen bu tavrı ulusal basın da geniş yer bulmuştu.

KAVGALAR, KAVGALAR…

10 Ocak 2024 tarihinde Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları sebep olduğu kavga ile ülke gündemine gelmişti. AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, Şerifoğulları’nın Belediye Başkan adaylığı açıklanmasının ardından Elazığ Havalimanı’nda yapılan karşılamada, “terimiz kuruyana kadar seçimlerde çalışacağız” demesine rağmen İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda Şerifoğulları’nın olumsuz tavır ve sözlerinden dolayı kavga çıkmış, bu kavga da ulusal basın gündeminde oldukça geniş yer bulmuştu. Bir kavga ile gündeme gelmesi Şerifoğulları için ilk değildi. 2020 yılında sosyal medyada su kesintileri ile ilgili bir paylaşım yapan yerel bir gazete yöneticisini darp ettirmekle de gündeme gelmişti.

CUMHUR İTTİFAKI İLE DE TARTIŞMALARI GÜNDEM OLDU

Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları’nın kavga ve tartışmaları Cumhur İttifakı meclis üyeleri ile ulusal gündem de geniş yer bulmuştu. MHP’li Meclis üyeleri ile Belediye Meclisinde defalarca tartışan Şerifoğulları, “sizin gibi ittifak düşman başına” demişti.

YENİ MECLİS KAVGA İLE BAŞLADI

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 31 Mart yerel seçimleri ile yeni seçilen belediye meclisinin ilk toplantısında da Yeniden Refah ve CHP’li meclis üyeleri ile tartışmış, meclis üyeleri arasında çıkan kavga da ulusal gündeme taşınmıştı.
Bir haberde yer verilmeyecek kadar fazla olumsuzluklar ile ülke gündemine gelen Şerifoğulları’nın bu tavrı’ önümüzdeki günlerde yeni gündemlerle ulusal basın da yer alacağının bir göstergesi olarak değelendiriliyor.