Bu çağda bu sorunlar: 'Yol, su, kanalizasyon'

Keban'ın Ulupınar (Birvan) Köyü sakinlerinin bu çağda su, yol ve kanalizasyon sorunu yaşamaları eski Türkiye'yi hatırlattı.

Bu çağda bu sorunlar: 'Yol, su, kanalizasyon'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çok büyük önem verdiği KÖYDES ve BELDES projeleri ülkemizde birçok köyün yol, su ve kanalizasyon gibi sorunları yıllardır çözüme kavuşturulmasına rağmen Keban ilçesinin Ulupınar Köyü halen daha bu sorunlarının çözülmesini bekliyor.

Elazığ’ın bir çok köyünde son dönemde artan bir şekilde yükselen hizmet alamıyoruz sesleri bu kez Keban Ulupınar Köyü’nden geldi. Ulupınar Köyü sakinleri köylerine 10 yıldır hiç bir hizmet gelmediğini ifade ederek, Elazığ Valisine sorunlarının çözümü için çağrıda bulundular. Köy sakinleri uzun yıllardır hizmet beklediklerini ancak hizmet alamadıklarını ifade ederek, köyümüz hiç bu kadar hizmetlerden mahrum kalmamıştı dediler.

Yetkililere seslenen köy sakinleri sorunlarının biran önce çözülmesini istedi. Birvan Köyü Muhtarı Nazım Eser, köylerini hiç bir hizmet yapılmadığını ifade ederek, “Muhtar olduktan sonra köyümüzde mezarlık sorunu gördük. Eski mezarlıklar köyün ihtiyaçlarına cevap veremediği için yeni mezarlığı devreye sokmak zorunda kaldık. Bunu da köyün kendi imkanlarıyla yapmak zorundaydık. Çünkü destek alamadık. Gerçi bu desteği de söyleyemedik. Yaklaşık 100 bin lira gibi bir maliyetle bunu yaptık. Bütün köylülerin destekleri ve yardımlarıyla bunu yaptık. Bu mezarlığı yaptıktan sonra tabii köyümüzün ihtiyaçları var. Yol sorunumuz var, kanalizasyon sorunumuz var. Kanalizasyon sorunundan artık ümidimizi kestik, yol sorunumuz çok ağır. Bu köye beş kuruşluk bir yatırım yok. Hiçbir yardım yok bunu yetkililere iletmek istedik” dedi.