Bu ihalelere Elazığlı firmalar neden davet edilmiyor?

Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü'nün 20 Mart 2024 tarihinde Kömürhan Güneş Enerjisi Sistemleri (GES) Yapılması yapım işinin davetiye usulü yapıldığı ve Elazığ'daki bu işi yapan firmalara herhangi bir davetiye gönderilmediği iddia edildi.

Bu ihalelere Elazığlı firmalar neden davet edilmiyor?

Karayolları 8 . Bölge Müdürlüğü tarafından 20 Mart 2024 tarihinde, 2024/365299 ihale kayıt numarasıyla, "Kömürhan Güneş Enerjisi Sistemleri (GES) Yapılması" yapım işinin ikamet adresi Ankara olan bir firmaya davetiye usulü verildiği ve ihaleye Elazığ'da daha önce GES projelerini yapan herhangi bir firmaya davetiye gönderilmediği iddia edildi.

Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü'nün işi davetiye usulü vermesi bir yana daha önce bu işi profesyonel anlamda yapan herhangi bir Elazığ firmasına davetiye göndermediği iddiası kamuoyu ve daha önce GES projesi yapan çoğu firma tarafından tepkiyle karşılandı.

Konuyla alakalı daha önce çeşitli bölgelerde GES projelerini başarılı bir şekilde yapıp teslim eden bazı Elazığ firmaları ile yapmış olduğumuz görüşmelerde, kendilerine GES yapım projeleri ile ilgili Karayolları  tarafından herhangi bir davetiye gönderilmediğini belirttiler. 

Kömürhan GES projesi ihalesinin yaklaşık maliyeti 30 Milyon TL olan işi 28 Milyon TL'ye Ankaralı bir firmanın davetiye (pazarlık) usulü aldığını belirten konunun uzmanları, "Bu ihalenin açık usül ihale yöntemiyle yapılmış olması halinde 19 Milyon TL bir maliyetle yapılacak bir iş olduğunu ve ihaleye daha önce bu işi yapmış firmalarında teklif vererek kamu zararınında önüne geçilebileceğini belirttiler. Karayolları 8 . Bölge Müdürlüğü'nün neden böyle bir yol izlediklerine anlam veremediklerini belirten firma yetkilileri, "Artık bu davetiyeli işlerin ne zaman son bulacağını" ifade ederek tepkilerini dile getirdiler."

Konuyla alakalı Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü'nün nasıl bir açıklama yapacağı ise merak konusu oldu.