Bu Kadar Kolay Mı ?

Gün geçmiyor ki Elazığ'da bir sorunla daha karşılaşmayalım. Maalesef şehrimizde yaşanan olaylar artık gün yüzüne çıkmadan sümen altı ediliyor ve kimse tarafından yapılan bu haksızlıklara ses çıkarılmıyor, veya çıkarılamıyor. 

Bu Kadar Kolay Mı ?

Herkesin malumu olduğu üzere özellikle Elazığ depreminin yaraları sarılmadan Giresun’da bir sel felaketi yaşanmıştı ve her iki afetzede şehre bakıldığında Elazığ üvey evlat muamelesi görmüştü. 

Bunun üzerine her görüşten, her kesimden vatandaş sosyal medyada 'SAHİPSİZ ELAZIĞ' hashtagi altında duygularını ifade etmişlerdi. Özellikle vali ve ilin milletvekilleri bu durumdan ziyadesiyle rahatsız olmuşlardı. Hatta işi o kadar ilerletmişlerdi ki yazı yazanlar arasında memur olanların kurum müdürlerine, özel firmalarda çalışanların patronlarına ciddi baskılar yapmaya başlamışlardı. 

Tüm bunlar yaşanırken hedefe konulan, bir kamu dairesinde çalışan O.B isimli bir vatandaş gayet saygı kuralları çerçevesinde, hiç bir hakaret veya küfür olmamasına rağmen, sırf onlar gibi düşünmüyor diye attığı iki tweet yüzünden savcı tarafından ifadeye çağırıldı. Bu da yetmedi Sayın Vali tarafından çalıştığı kurumda en uzak ilçelerden birine hemen görevlendirmesi yapıldı. Bu da yetmedi soruşturma açıldı. Ve nihayetinde yine Sayın Vali tarafından iş akdine son verildi. 

Vicdan ve merhametten yoksun olan bu davranışlara nasıl mantıklı bir açıklama yapılabilir siz değerli okuyucularımızın takdirine bırakıyor ve bu işin başındaki yetkililere bir kaç soru sormak istiyoruz. 

1- Anlatılan adaletsiz olaylar sizin çocuğunuza yapılsa tepkiniz ne olurdu? 

2- Bu adaletsiz olayların müsebbibi olarak vicdanınızı nasıl rahatlatıyorsunuz? 

3- Bir çok yöneticimiz sosyal medya kullanımından bihaber. İnsanları ayrıştırmak yerine sosyal medyayı kullanmayı ne zaman öğreneceksiniz? 

4- İşsizliğin zirve yaptığı ilimizde işsizler ordusuna bir kişi daha eklemek hangi mantıkla açıklanabilir? 

5- İşten kovduğunuz bu vatandaş yarın bir suça karışırsa hesabını kimlere pay edeceksiniz? 

Tüm bu soruların yanında daha onlarca soru sorulabilecekken sadece bunlara bile cevap verebilinirse yapılan işin mantığının anlaşılmasına yardımcı olunacaktır. Ayrıca Elazığ Online Medya Yayıncılığı olarak bu gibi haksızlıkların karşısında dimdik duracağımızın ve bu olayın takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz.