Bu tarihten sonra yeni KKM hesabı açılamayacak!

Türkiye'de kur korumalı mevduat hesaplarına yönelik önemli bir düzenleme yapılacak. 1 Ocak 2024 itibarıyla, Türk lirası (TL) dönüşümlü yeni kur korumalı mevduat (KKM) hesapları açılamayacak.

Bu tarihten sonra yeni KKM hesabı açılamayacak!

Türkiye'de kur korumalı mevduat hesaplarına yönelik önemli bir düzenleme yapılacak. 1 Ocak 2024 itibarıyla, Türk lirası (TL) dönüşümlü yeni kur korumalı mevduat (KKM) hesapları açılamayacak. Ayrıca, mevcut TL dönüşümlü KKM hesapları da vade sonunda yenilenmeyecek.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından bankalara gönderilen bir yazıya göre, 1 Ocak 2024 tarihinden önce açılan ve vadesi gelmemiş TL dönüşümlü kur korumalı hesapların vade sonu işlemleri, "Mevduat ve Katılma Hesaplarının Kur Artışlarına Karşı TCMB Tarafından Desteklenmesine İlişkin Uygulama Talimatı" doğrultusunda gerçekleştirilecek.

Ancak, döviz dönüşümlü KKM hesaplarında yeni hesap açılışları ve vade sonunda yenileme işlemleri devam edecek.

BDDK verilerine göre, kur korumalı mevduat hesapları (KKM) 3.4 trilyon TL'ye kadar yükselmiş, ancak 22 Aralık itibarıyla 2.65 trilyon TL seviyesine gerilemiş durumda. Bu tür hesapların büyük bir bölümü dövizden dönüşümlü mevduattan oluşuyor.