Büyük Abe Vefatının İkinci Yılında Mezarı Başında Anıldı

Ömrünü Elazığ kültürüne ve musikisine hizmet için adamış usta isim Bünyamin Eroğlu, vefatının 2'inci yıldönümünde mezarı başında anıldı.

Büyük Abe Vefatının İkinci Yılında Mezarı Başında Anıldı

Elazığ musikisinin önemli isimlerinden yapı taşlarından biri olan usta isim Bünyamin Eroğlu, vefatının 2’inci yıldönümünde ailesi ve sevenleri tarafından mezarı başından anıldı.

Haber Detay Görseli

Usta isim Bünyamin Eroğlu’nun vefatının 2’inci yılında ailesi, dostları, Siyasi Partilerin İl Başkanları, STK temsilcileri ve mezarı başında dualar eşliğinde yad etti.

Abisinin mezarı başında duygu dolu anlar yaşayan Türker Eroğlu ve oğlu Fatih Eroğlu cümlelerini tamamlamakta zorlandı.

Eroğlu’nu anma için kabri başına gelenler, bir kez daha rahmetle andılar…

Haber Detay Görseli

Haber Detay Görseli

Haber Detay Görseli

BÜNYAMİN EROĞLU KİMDİR?

Bünyamin Eroğlu, Elazığ’ın Hanköyü Beldesinde, Mehmet ve Vasfiye çiftinin 6 çocuğunun üçüncüsü olarak 25 Ocak 1954 tarihinde dünyaya geldi.  İlkokula Cumhuriyet İlkokulunda başlayıp, Murat İlkokulu’nda tamamladı. İmam Hatip Lisesi’nin Orta ve Lise kısmını birlikte okuyup, 1973-1974 öğretim yılında mezun oldu.

1971 yılında bir gazetenin açtığı ses yarışmasına Elazığ İmam Hatip Okulu’nu temsilen katıldı ve derece aldı. Okulu’nun her yıl düzenlediği “Mevlana Geceleri”nde o, daimi İlahici ve kasideciydi. Bu sırada kaval yanında Bağlama da çalmaya başlamıştı. İlk bestesini 1970’de yaptı. EFTUT gecelerinde, Esat Kabaklı ve rahmetli İlhami Yağcı ile sahneye çıkmaya başladı.

Çok yönlü bir kişilik olan Eroğlu, Gazetelerde Köşe Yazarlığı, Yerel TV’lerde program yöneticiliği de yaptı. Mahalli kasetçilik hizmetleri yürüten ekiplerin kasetlerine şiir ve maniler okuyarak bir ilki gerçekleştirdi.

Halkoyunları dalında da faaliyetleri oldu. Önce oyuncu, sonra oyun öğreticilik yaptı. EFTUT’UN başkanlığını yürüttü. Halk Oyunları Federasyonu Bölge Koordinatörlüğü görevini de üstlendi. Bünyamin Eroğlu, Evli ve üç çocuk babasıydı.

Elazığ’ın yetiştirmiş olduğu büyük usta Bünyamin Eroğlu, 2 Mart tarihinde geçirdiği kalp krizi ile sevdiklerini yasa boğmuştu.

Geçirmiş olduğu kalp krizi nedeniyle İstanbul Maltepe üniversitesi hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Usta Sanatçı Eroğlu daha sonra Fırat Üniversitesi Hastanesine getirilmişti.

Yaklaşık 6 ay hastanede tedavisi devam eden beyninde ve akciğerlerinde hasar olduğu belirtilen Bünyamin Eroğlu yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Haber Detay Görseli