CHP Elazığ İl Başkanı Onur Özkan'dan 'Eğitim Maratonu' açıklaması!

CHP'den 81 İlde Eş Zamanlı Eğitim Maratonu Açıklaması! Eğitimdeki sorunlara bilimsel verilerle dikkat çeken CHP Elazığ İl Başkanı Onur Özkan, öğretmen hakları ve öğrencilerin geleceği için mücadele mesajı verdi. Detaylar haberimizde!

CHP Elazığ İl Başkanı Onur Özkan'dan 'Eğitim Maratonu' açıklaması!

CHP’den 81 İlde Eş Zamanlı Eğitim Maratonu Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 24 saat süren “Eğitim Maratonu” etkinliği ile eğitim gündemini masaya yatırdı. Program, yüze yakın konuğun katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi. Maratonun sona ermesiyle birlikte, 81 ilin CHP il başkanlıkları eş zamanlı olarak etkinlikten elde edilen sonuçlarla ilgili açıklamalar yaptı. CHP Elazığ İl Başkanı Av. Onur Özkan, yapılan açıklamada Türkiye’deki eğitim sorunlarına dikkat çekti ve çözüm önerilerini paylaştı.

Eğitimdeki Sorunlar ve Çözüm Önerileri

CHP Elazığ İl Başkanı Av. Onur Özkan, Milli Eğitim Bakanı’nın iddialarına bilimsel verilerle karşı çıkarak, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”ne eleştirilerde bulundu. Özkan, AKP iktidarında atanmamış öğretmen sayısının 2002 yılında 68 binken, bugün 1 milyona yükseldiğini vurguladı.

Özkan, Öğretmenlik Mesleği Kanunu gibi paydaşlarla görüşülmeden sunulan kanun tekliflerinin öğretmen haklarını hiçe saydığını belirtti. Öğretmenlerin diplomalarının geçersiz sayılarak adaylık statüsüne düşürülmek istendiğini, mülakatlarla ve Milli Eğitim Akademisi ile iktidarın istediği dışında öğretmen çalışmasına imkan tanımadığını dile getirdi. Ayrıca, özel sektörde çalışan öğretmenlerin taban maaş hakkının görmezden gelinmesi ve binlerce öğretmenin mağdur edilmesi konularına da dikkat çekti.

Ücretli ve sözleşmeli öğretmenlik uygulamalarının, öğretmenlerin emeklerinin sömürülmesine yol açtığını belirten Özkan, KHK uygulamaları ile üniversitelerin demokratik işleyişine son verildiğini ve tektipleştirildiğini söyledi. MESEM’ler (Mesleki Eğitim Merkezleri) ile çocukların iş öğrenen değil, iş gören kişiler haline getirildiğini, derin yoksullukla mücadele eden ailelerin ise çocuklarının beslenme çantasına bir yumurta bile koyamaz hale geldiğini ifade etti.

Mücadeleye Devam

CHP Elazığ İl Başkanı Av. Onur Özkan, eğitimde yaşanan sorunların önüne geçmek için mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. Eğitimdeki adaletsizliklerin ve öğretmenlerin yaşadığı mağduriyetlerin sona erdirilmesi için kararlılıkla çalışacaklarını belirten Özkan, halkın ve öğrencilerin daha iyi bir eğitim sistemine kavuşması için çaba sarf etmeye devam edeceklerini söyledi.