CHP lideri Özgür Özel'den işçilere tam destek, Ali Rıza Yıldırım'a sert tepki!

CHP lideri Özgür Özel, grev yapan ve tehditlere maruz kalan Elazığ Eti Krom işçilerine destek verdi. Özel, işçilerin haklarını savunarak, firma yetkilisi Ali Rıza Yıldırım'a sert eleştirilerde bulundu. Elazığ'daki grev, CHP heyetinin ziyaretleri ve hazırlanan rapor ile gündeme taşındı.

CHP lideri Özgür Özel'den işçilere tam destek, Ali Rıza Yıldırım'a sert tepki!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, haklarını aramak için grev yapan ve bu sebeple hakaret ve tehditlere maruz kalan Eti Krom işçilerine destek verdi. Geçtiğimiz hafta sonu, CHP Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz başkanlığındaki CHP heyeti, Elazığ’a gelerek işçiler ve firma yetkilileri ile görüştü. Heyette CHP Milletvekilleri İlhami Özcan Aygün, Cevdet Akay ve Elazığ Milletvekili Gürsel Erol da yer aldı.

CHP Heyetinin Elazığ Ziyareti ve Hazırlanan Rapor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in talimatları doğrultusunda, Elazığ'daki sorunları yerinde dinleyen heyet, detaylı bir rapor hazırlayarak Genel Başkan Özel’e sundu. Bugün partisinin grup toplantısında konuşan Özgür Özel, işçilere destek verdi ve firma yetkilisi Ali Rıza Yıldırım’ı sert bir şekilde eleştirdi.

CHP lideri Özgür Özel'den işçilere tam destek, Ali Rıza Yıldırım'a sert tepki!

Özgür Özel’in Sert Eleştiri: "Maden Babanızın Malı Değil"

Özgür Özel, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Nerede bir sorun varsa oraya koşturuyoruz. Elazığ’dan çağrıldık ve hemen gittik. Elazığ Eti Krom işçileri ‘Yetiş CHP’ dedi. Deniz Yavuzyılmaz, İlhami Özcan Aygün, Cevdet Akay ve ilin Milletvekili Gürsel Erol, bu hafta sonu işçilerle birlikteydiler. Bir patron var, devletten ihale ile krom madenini almış, anayasaya göre madenler bizim. Bu şirket 60 dolara krom çıkarıyor, bin dolara yurt dışına satıyor. Çalışanlar enflasyon zammı ve promosyon hakkı istediklerinde tehdit ediliyorlar. Ali Rıza Yıldırım, işçileri azarlayıp ‘Kapatırım, aç kalırsınız’ diyerek tehdit ediyor. Maden babasının malı sanıyor, işçileri aç bırakmakla tehdit ediyor. Yarın bir görüşme var ve Ali Rıza Yıldırım’a diyorum ki ya işçilerin hakkını verirsin ya da alnını karışlarız.”