Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan normalleşme ve yüz yüze eğitim açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlerle iftar programında buluştu. Erdoğan, koronavirüs salgınıyla ilgili olarak, tedbirlere işaret ederek 'Bir süre daha hepimizin fedakarlık yapması gerekiyor' dedi. Erdoğan, normalleşme takvimi ve yüz yüze eğitime dair açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan normalleşme ve yüz yüze eğitim açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlerle iftar programına telekonferans yöntemiyle katıldı. Erdoğan koronavirüs salgınıyla ilgili olarak, "Sosyal yaşamla ilgili bir süre daha hepimizin fedakarlık yapması gerekiyor. Tedbirlere sıkı sıkıya riayet ederek bu salgını en kısa zamanda atlatıp normal hayatımıza döneceğimiz günlerin yakın olduğuna inanıyorum." ifadelerini kullandı. 

NORMALLEŞME AÇIKLAMASI

Erdoğan, normalleşme takvimi hakkında, "İlk kabine toplantımızın en önemli gündem maddelerinden bir tanesi de zaten bu olacak. Bu takvimde okulların açılışı ile ilgili süreçte yer alacak. Salgının şüphesiz ki inişli çıkışlı seyri bu tür konularda çok önceden kesin tarihler vermemize mâni oluyor. Bakınız şu anda ciddi manada vefat sayısında düşüş var. Tabii bu aldığımız tedbirlerin netice vermeye başladığını gösteriyor. Fakat gerektiğinde şartları zorlamam pahasına sizleri okulunuzla buluşturmak için her türlü gayreti gösterdiğimizden emin olabilirsiniz. Zira her halde bir gencin en büyük aşkı öğretmenidir, okulundaki arkadaşlarıdır, okuludur. Bizler ne yapıyoruz? Okullarımızla geleceğe yönelik güç kuvvet buluyoruz. Onun için derdimiz bir an önce sağlıklı bir şekilde okullarınıza kavuşmak, tekrar derslerinize dönmek ve hocalarınızla bir arada olmaktır" dedi.