Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elazığ'daki Konutlarla İlgili Konuştu

AK Parti'nin Malatya'daki il kongresine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının başında Elazığ'da yapılan çalışmalara değindi ve en kısa zamanda Elazığ'a gelerek deprem konutlarını teslim edeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elazığ'daki Konutlarla İlgili Konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Malatya’daki il kongresine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına 24 Ocak tarihinde Elazığ’da meydana gelen depremle başladı. Deprem nedeniyle her iki şehre geçmiş olsun dileklerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, her iki şehirde yapılan konut çalışmalarına değindi.

Elazığ’da bin 15’i köy evi olmak üzere 18 bin 868 konutun inşa edildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, en kısa süre içerisinde Elazığ’a geleceğini belirtti.

Haber Detay Görseli

“ELAZIĞ’A GİDİP KONUTLARI TESLİM EDECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçtiğimiz ocak ayında Malatya ve Elazığ'da yaşanan deprem felaketi nedeniyle bir kez daha geçmiş olsun diyorum. Yapılan tespitlerin ardından Malatya'da 1.555 köy evi olmak üzere 5 bin 24 konut inşa etmek için çalışmalara başladık. Depremin yıldönümünde konut inşasını tamamlamış olacağız. Elazığ'da da bin 15'i köy evi olmak üzere 18 bin 868 konut inşa ediyoruz. En kısa zamanda Elazığ'a da gidip konutları teslim edeceğiz. 9 ay gibi kısa sürede vatandaşlarımıza konutlarımızı teslim aşamasına getiren bakanlığımız ve yüklenici firmaları tebrik ediyorum” dedi.

Haber Detay Görseli

“HIZLI TREN ETÜT ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca; “25 Aralık tarihinde Kömürhan Köprüsü’nün açılışını yapacağız. Malatya - Elazığ hızlı tren çalışmasının etüt çalışmaları devam ediyor” ifadelerini kullandı.