Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde sağlık sorunları nedeniyle görevinden affını isteyen eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, 'Ülkemize önemli hizmetler veren Berat Albayrak'a şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Ekonomimizi ayakta tutmayı, hedeflerimizden kopmamayı başardık. Bunda hızlı karar almanın etkisi vardır. Ülkemiz bu sistem sayesinde koalisyonlu yılların kaotik ortamına dönmekten kurtulmuştur. 

BERAT ALBAYRAK'A TEŞEKKÜR

Ülkemize önemli hizmetler veren Berat Albayrak'a şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Bu süreç içerisinde 2 sismik araştırma, 3 sondaj gemisini dünyadaki ekonomik sıkıntıların yaşandığı dönemde fırsata dönüştürerek ülkemize kazandırması da finans yönetimi açısından önemli bir başarıydı. Kendisi sağlık sorunları nedeniyle görevden affını diledi, biz de bu talebi kabul ederek yerine Lütfi Elvan'ı atadık. Yeni Hazine ve Maliye Bakanımıza görevinde başarılar diliyorum.

Geçtiğimiz cuma da Merkez Bankası başkanlığında da görev değişimi yapmıştık. Naci Ağbal arkadaşımızı atadık. Bugünlerde bir kez daha tedavüle sokulan kabine değişikliği yönündeki spekülasyonlarla ilgili içi boş, masa başında uydurulan haberler. Medyanın böyle işi gücü yok. Acaba ne yapalım da biz şu anda hükümeti rahatsız edelim veyahut ne yapalım da ülkenin kulağına kar suyu kaçıralım. Tayyip Erdoğan masa başı kalemşörlerinin yaptıklarıyla amel etmez. Bunu geçin. 18 yılda böyle bir adım attığımızı gördünüz mü? Atmadık, attıramazsınız. Biz bu kalemşörlerle savaşa savaşa bu makama geldik. Sizler bu ülkede bu milletin menfaatine hayırlı bir rüya görmezsiniz. Yeni yönetim sisteminde değişim gerekiyorsa bunun yeri ve zamanını milletin yetki verdiği Cumhrubaşkanı belirler. Bunun dışındaki söylenti lafıgüzaftan ibarettir ve bu millete de hakarettir.

ERDOĞAN'DAN TL ÇAĞRISI

"Vatandaşlarımızdan, bireysel tasarruflarında milli paralarına güvenmelerini ve tercihlerini Türk Lirası'ndan yana kullanmalarını istiyorum."

YENİ YAPISAL REFORM MESAJI

"Yatırım ortamının iyileştirilmesi, mali piyasaların derinliğinin artırılması, kamu gelir ve harcamalarının kalitesinin yükseltilmesi, kayıt dışılığın önlenmesi, iyi yönetişim gibi alanlarda da yapısal reformların hazırlıkları içindeyiz."

ERDOĞAN'DAN FAİZ VE ENFLASYON AÇIKLAMASI

"Faiz sebep, enflasyon neticedir ve bunu başaracağız. İnşallah buradaki engeli aşarak enflasyonu daha da aşağı çekeceğiz. Bunun için en kısa sürede enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmekte, ardından kademeli olarak orta vadeli hedeflerimize doğru indirmekte kararlıyız."

"Atacağımız her yeni adımla bu olumlu tablo daha iyiye gidecektir. Elbette tüm bunları serbest piyasa ekonomisi kurallarından taviz vermeden, şeffaflığı ve öngörülebilirliği artırmak suretiyle yerli ve uluslararası yatırımcıları harekete geçirerek yapacağız.

-Acı da olsa doğru reçeteleri uygulamaktan kaçınmayacağız.

- Önümüzdeki dönemde ekonomi politikalarında güven ve kredibilite kazanımına daha fazla odaklanacak, ülke risk primini düşüreceğiz.

YATIRIMLARA DESTEK VERİLECEK

- Türk ekonomisine ve Türk lirasına güvenen yerli ve uluslararası yatırımcıların kazancını kendi kazancımız olarak görerek, yatırımcılara her türlü kolaylığı gösterecek, desteği vereceğiz.

- Yeni bir istikrar, büyüme ve istihdam odaklı seferberlik başlatıyoruz.

- Faizlerin en azından enflasyon seviyesinde tutulma mecburiyeti bu konuda verdiğimiz mücadeleyi zora sokuyor.

"MERKEZ BANKASI'NIN YANINDAYIZ"

- Hazine ve Maliye Bakanımızın ve Merkez Bankamızın yeni başkanının, enflasyon hedeflemesini ve para politikası araçlarını, temel yaklaşımlarımıza uygun şekilde, şeffaf, öngörülebilir, istikrarlı bir seviyeye en kısa sürede getireceklerine inanıyorum.

- TCMB’nin atacağı her adımda kendilerinin yanında olduğumu belirtmek istiyorum.