Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

AFAD, devletimiz, bakanlarımız çalışmalarına devam ediyor. Bakanlarımız süratle olay yerine ulaştı. Şu an 17 binamızda hasar var. Tüm imkanlar seferber edildi. Evlerine giremeyen vatandaşlara da gerekli desteği sağlıyoruz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na da gerekli kaynağı ayırdık. Katar Devlet Başkanı da destek talebi gerekirse, yanınızdayız dedi. Yunanistan Başbakanı Miçotakis de aradılar. Bu depremden Yunanistan'dan da etkilendi ancak görüşmeyi yaptığımızda onlarda herhangi bir ölüm yoktu. Onlar da herhangi bir yardıma ihtiyaç varsa biz hazırız dediler. Biz de Yunanistan'ın yanında olduğumuzu söyledik. Azerbaycan Devlet Başkanı Aliyev de aradılar, her türlü imkanınızla yanınızdayız dediler. Elazığ ve Malatya depreminin acıları hala yüreğimizde tazeyken, İzmir'deki deprem bizi çok üzmüştür. Afet ve acil durumlara müdahale için uzun süredir üzerinde çalıştığımız planları hayata geçiriyoruz. İnşallah ülkemizi her geçen gün afetlere karşı her geçen gün afetlere karşı daha hazırlıkla hale getiriyoruz. İzmirli kardeşlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, yaralanan kardeşlerimize şifa diliyoruz. Destek talebi ileten tüm dost ülkelere de teşekkürlerimizi iletiyoruz. 

Korona virüs salgını boyunca canla başla çalışan sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum. Vaka sayısının 45 milyonu geçtiği, vefat sayısının 1,2 milyonu geçtiği salgında henüz kesin bir çözüm yok. Türkiye bir yandan Çin, Rusya ve Amerika'daki ülkelerdeki aşı çalışmalarını yakından takip ederken, bir yandan da kendi aşı çalışmalarını gerçekleştirmek için yoğun çaba içindedir. Dünyadaki aşı çalışmalarından bilim insanlarımızın uygun gördüğü bir veya birden fazla aşıyı, vatandaşlarımızın kullanımına sunmayı amaçlıyoruz. 

Salgın sürecinde dayanışma ve yardımlaşma konusunda gelişmiş ülkeler başta olmak üzere dünya iyi bir sınav veremedi. Türkiye olarak bu noktada gerçekten örnek bir tavır ortaya koyduk. Tüm dünyada din, dil, ırk, bölge ayrımı yapmadan tüm dünyanın yardımına koşmayı kendimize görev bildik. 

Rabbimden tüm insanlığı bu salgından kurtarmasını diliyorum. Türkiye, nüfusu 15 milyona yaklaşan ilk, ortaokul ve lise öğrencileri ile 8 milyonu aşkın üniversite öğrencileri ile genç bir ülkedir. 

En genç ve nitelikli nüfusa sahip ülkeler arasında ilk sırada yer alıyoruz. Genç ve yetişmiş insanlarımızı korumak mecburiyetindeyiz. İnsanı ve milli değerlerle donanmamış, çağın teknolojisine hakim yetiştirilmemiş bir genç nüfus, avantaj olmaktan çıkarak, bir sorun haline dönüşür. 

Geçtiğimiz asra gelişmiş ülkeler denilen ülkelerin ciddi bir gelecek kaygısına dönüştüğü görüyoruz. Hatta bu kaygının İslam düşmanlığının ana nedeni. olduğunu da biliyoruz. Katıldığım bilim toplantıları ve ödül törenlerinde gördüğüm bir gerçeği sizlerle paylaşmak istiyorum. Türkiye'nin demokrasi ve kalkınmada gerçekleştirdiği atılım, önümüzü açmıştır. Araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin artırılması konusunda her türlü projeye destek verdik.

Türkiye'yi her konuda ilk sıralara taşımaya kararlıyız, bu konuda bizlere en büyük desteği de bilim insanlarının vereceğini biliyoruz. Değerli misafirler, bugün Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı ödüllerini veriyoruz.