Deprem bölgesi Malatya yatırımlarla ayağa kalkıyor

Kahramanmaraş depremlerinde sarsılan Malatya'da ilk etapta 500 kişiye istihdam sağlayacak tekstilkent projesi hayata geçiriliyor. Battalgazi Belediyesi uhdesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından desteklenen projeyle orta vadede 2 bin 500 kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.

Deprem bölgesi Malatya yatırımlarla ayağa kalkıyor

Kahramanmaraş depremlerinde sarsılan Malatya’da ilk etapta 500 kişiye istihdam sağlayacak tekstilkent projesi hayata geçiriliyor. Battalgazi Belediyesi uhdesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından desteklenen projeyle orta vadede 2 bin 500 kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerle sarsılan Malatya’da kentin yeniden imarı ve ihyası için çalışmalar aralıksız sürüyor. Kalıcı konut ve işyerleri çalışmaların aralıksız devam ettiği kentte ayrıca yapılan yatırımlarla da üretim ve istihdama da katkı sunuluyor. Bu kapsamda Battalgazi ilçesi Hatunsuyu Mahallesi’nde “Çalışan ve Üreten Gençler Programı” çerçevesinde hayata geçirilen tekstilkent projesiyle 2 bin 500 kişiye istihdam oluşturulmasının adımları atılıyor.

“Ekipmanlar için siparişler verildi ve üretime başlanıyor”

Türkiye’nin tekstil ihracatında önemli bir noktada bulunduğunu kaydeden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Malatya’nın da sektöre ciddi katkı verdiğini söyledi. Proje çerçevesinde ilk etapta 500 kişiye istihdam sağlanacağını kaydeden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Malatya’da, Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) gidemeyen vatandaşlarımızın özellikle gençlerimizin istihdamına yönelik ilgili bakanlıklarla görüşülerek kırsal bölgelerde tekstil kentler oluşturma çalışmalarına başlamıştık. Hatunsuyu mahallesinde hayata geçirdiğimiz tekstil kentte son aşamaya geldik. Ekipmanlar için siparişler verildi ve üretime başlanacak” dedi

“Amacımız yerinde istihdamı sağlamak”

Projedeki amaçlarının yerinde istihdama katkı sunmak olduğunu belirten Güder, "Projedeki amacımız insanlarımızı yerinde istihdam etmek. Bölgemizde insan kaynağı ve işgücü çok fazla. Projeyle işi vatandaşlarımızın ayaklarına getirmiş olacağız. İnşallah bu projeleri ilçemiz genelinde daha da yaygınlaştırarak istihdama katkı sunmaya devam edeceğiz. 6 Şubat depremlerinde dışarıya üst düzeyde göçer vererek insan kaynağı konusunda bir süre sorun yaşamıştık. Gelinen noktada bu sıkıntılar aşıldı. Bölgede ilk etapta 500 kişiye istihdama sağlanacak hedefimiz bu rakamları çok daha fazla yukarı çekmek” diye konuştu.

Hatunsuyu Mahalle Muhtarı Cumali Demir de projenin Hatunsuyu’ndaki işsizlik soruna büyük bir katkı vereceğine belirterek, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e teşekkür etti.