Deprem Uzmanı Elazığlı Görür açıkladı! Tunceli'deki deprem 7 Su Fayı'nı tetikler mi?

Elazığlı deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Tunceli'de meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremin 7 Su Fay Zonu'nu etkileyebileceğini belirtti. Görür, bölgedeki deprem riskine dikkat çekerek, Elazığ ve çevresinde olası depremler için uyarıda bulundu.

Deprem Uzmanı Elazığlı Görür açıkladı! Tunceli'deki deprem 7 Su Fayı'nı tetikler mi?

Tunceli’nin Pülümür ilçesinde saat 16.44'te meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki deprem, bölgedeki halkı tedirgin etti. Depremin ardından Türkiye'nin önde gelen deprem uzmanlarından Elazığlı Prof. Dr. Naci Görür önemli açıklamalarda bulundu.

Tunceli Depremi 7 Su Fayı'nı Etkiledi Mi?

Elazığlı bilim insanı Prof. Dr. Naci Görür, deprem sonrası sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, depremin muhtemelen 7 Su Fay Zonu'na paralel bir fay üzerinde gerçekleştiğini belirtti. Görür, "Tunceli, Pülümür/Boğazakaraderbent yöresinde sığ ve 4.0 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem, küçük de olsa 7 Su Fayı üzerindeki stres alanını etkileyebilir. Bu bölgede deprem bekliyoruz, bu yüzden endişelendik." ifadelerini kullandı.

Elazığ’da Deprem Beklentisi Artıyor!

Prof. Dr. Naci Görür, özellikle Doğu Anadolu'da yer alan fay hatları üzerinde yaşanan depremlerin uzun zamandır birikmekte olan enerjiyi tetikleyebileceğini sık sık vurguluyor. Bu kapsamda, özellikle Elazığ ve çevresindeki illerdeki vatandaşların deprem bilincine sahip olmaları gerektiğini bir kez daha hatırlattı.

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Görür'den Uyarı!

Elazığ ve çevre iller, aktif fay hatları üzerinde yer alması nedeniyle sık sık depremlerle gündeme geliyor. Prof. Dr. Naci Görür, bu tarz depremlerin bölgedeki büyük depremlerin habercisi olabileceğini belirterek, yetkililerin ve halkın her an hazırlıklı olması gerektiğini söyledi. "Deprem öncesi alınacak önlemler, can kaybını en aza indirir" şeklinde konuştu.