Dışarısı 40, burası 60 derece

Türkiye genelinde etkili olan sıcak hava dalgası Elazığ'da da kendini hissettiriyor. 40 dereceyi bulan hava sıcaklığında, fırıncılar 300 derecelik fırınlarda ekmek pişirerek zor şartlar altında çalışmaya devam ediyor. Yüksek sıcaklıklarla başa çıkmaya çalışan fırıncılar, serinlemek için çeşitli yöntemlere başvuruyor. İşte Elazığ'ın sıcak yaz günlerinde fırıncıların dayanıklılığı ve çalışma azmi...

Dışarısı 40, burası 60 derece

Elazığ’da Sıcak Hava Dalgası Fırıncıları Zorluyor

Türkiye genelinde etkili olan sıcak hava dalgası, Elazığ’da da yüksek sıcaklıklarla kendini hissettiriyor. Kentte hava sıcaklığı 40 dereceye ulaşırken, fırıncılar daha da zorlu koşullarda çalışmak zorunda kalıyor. 300 derecelik fırınlarda ekmek ve yemek pişiren fırın ustaları, aşırı sıcak hava koşullarında ekmek parası kazanmak için mücadele ediyor.

Dışarısı 40, burası 60 derece

Fırıncıların Zorlu Çalışma Koşulları

Sabahın erken saatlerinde çalışmaya başlayan fırıncılar, yüksek ısıya rağmen işlerini sürdürüyor. Sıcak hava ve fırınların yaydığı ısıyla birlikte sıcaklık içerde 60 dereceyi bulabiliyor. Fırıncılar, serinlemek için zaman zaman kıyafetlerini ıslatıyor ya da yüzlerini soğuk su ile yıkıyor.

Dışarısı 40, burası 60 derece

"Dışarısı 40, Burası 60 Derece"

Fırında 30 yıldır çalışan hamur ustası Serdar Erdoğan, sıcak havanın zorluklarına dikkat çekiyor: "Sıcak hava bizi zorluyor. Günde ortalama 5-6 litre su tüketiyoruz. Özellikle fırın başında çalışan ustalarımız daha da zorlanıyor. Hayat şartlarından dolayı bu işi yapıyoruz. Dışarıda hava sıcaklığı 40 derece iken, burada 60 dereceyi buluyor."

Dışarısı 40, burası 60 derece

Ekmek Parası İçin Çalışma Azmi

Fırın ustası Mehmet Durmuş da çalışma koşullarının zorluğuna değinerek, "Milletimize hizmet ediyoruz. Dışarıda hava sıcaklığı 40 derece iken, burada 60 dereceyi buluyor. Zor şartlar altında bol bol sıvı tüketiyoruz ve sürekli elimizi, yüzümüzü yıkıyoruz. Ekmek parası kazanmak için bu sıcaklıkta çalışıyoruz. Sabah 06.00’da başlıyoruz, akşam 19.00’a kadar çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Dışarısı 40, burası 60 derece

Elazığ'da Fırıncılar Sıcak Hava ile Mücadele Ediyor

Elazığ'daki fırıncılar, yaz sıcaklarının zirve yaptığı günlerde dahi ekmek üretimini sürdürerek, vatandaşlara hizmet etmeye devam ediyor. Zorlu çalışma koşulları altında ekmeklerini kazanan fırıncılar, Elazığ’ın sıcak yaz günlerinde dayanıklılıklarını ve çalışma azimlerini gösteriyor.