Diyarbakır'da 'Gölge Operasyonu' ile 9 Hırsızlık Şüphelisi Tutuklandı
Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ve Sur ilçelerinde meydana gelen hırsızlık olaylarının şüphelileri, 55 kameradan 120 saatlik görüntünün izlenilmesiyle tespit edildi. 'Gölge' operasyonuyla gözaltına alınan 9 şüpheli tutuklandı.
Diyarbakır’ın Kayapınar ve Sur ilçelerinde yaşanan hırsızlık olaylarının failleri, güvenlik kameralarının titizlikle incelenmesi sonucu tespit edildi. 55 farklı kameradan 120 saatlik görüntü izleyen polis ekipleri, şüphelilere "Gölge Operasyonu" düzenleyerek 9 kişiyi gözaltına aldı.
Hırsızlık Olayları Güvenlik Kameralarına Yansıdı
Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Kayapınar ve Sur ilçelerinde meydana gelen art arda hırsızlık olaylarını çözmek için kapsamlı bir çalışma başlattı.
Güvenlik kamerası kayıtlarına yansıyan görüntülerde, şüphelilerin kepenkleri zorlayarak iş yerlerine girdikleri ve çaldıkları malları çuvallara doldurdukları görüldü. Bir diğer olayda ise, şüphelilerin önce bir iş yerinin asma kilidini kırarak uzaklaştıkları, ardından aynı yere tekrar gelip kepengi zorlayarak içeri girdikleri tespit edildi.
500 Bin Liralık Zarar Kameralarda
Şüphelilerin gerçekleştirdiği hırsızlıklar sırasında, bir kısmının iş yerinden malzeme çalarken diğerlerinin gözcülük yaptığı belirlendi. Çalınan malların toplam değerinin 500 bin lirayı bulduğu ifade edildi.
120 Saatlik Görüntü İncelendi, Şafak Operasyonu Düzenlendi
Polis ekipleri, olayların izini sürmek için 55 farklı kameradan 120 saatlik görüntü izledi ve şüphelilerin kimliklerini tespit etti. Şafak vakti düzenlenen “Gölge Operasyonu” ile 9 kişi gözaltına alındı.
9 Şüpheli Tutuklandı
Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkeme, şüphelilerin tamamının tutuklanmasına karar verdi.
Diyarbakır'da Güvenlik Önlemleri Artırılıyor
Kayapınar ve Sur ilçelerinde meydana gelen bu tür hırsızlık olaylarının önüne geçmek için güvenlik önlemlerinin artırıldığı ve ekiplerin bölgede denetimlerini sıklaştırdığı bildirildi.