Diyarbakır'da Narin Güran Cinayeti: 4 Şüpheli Hakkında Ağırlaştırılmış Müebbet Talebi

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin hazırlanan iddianamede, tutuklu şüpheliler anne Yüksel, ağabey Enes, amca Salim Güran ve komşuları Nevzat Bahtiyar hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Diyarbakır'da Narin Güran Cinayeti: 4 Şüpheli Hakkında Ağırlaştırılmış Müebbet Talebi

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin hazırlanan iddianamede, anne Yüksel, ağabey Enes, amca Salim Güran ve komşuları Nevzat Bahtiyar hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Cinayete ilişkin detaylar, tutarsız ifadeler ve organize bir suç şüphesi üzerine yoğunlaşan soruşturma Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tamamlanarak mahkemeye sunuldu.

Olayın Geçmişi ve Soruşturma Süreci

21 Ağustos’ta Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan ve 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesiyle ilgili olarak başlatılan soruşturmada şüpheliler tutuklandı. Soruşturma kapsamında, şüpheli davranışları ve çelişkili beyanlarıyla dikkat çeken aile bireyleri ve komşuları, küçük kızın öldürülmesi ve cesedinin saklanması konusunda suçlanıyor.

Cinayet ve Deliller

İddianamede yer alan bilgilere göre, Narin Güran’ın kaybolduğu gün aile fertlerinin ve komşularının birbirini suçlayıcı ve tutarsız ifadeleri, olayın bir aile içi cinayet olduğunu ortaya koydu. Ayrıca, Narin’in cansız bedenine ait DNA örneklerinin bulunması ve şüphelilerden biri olan Salim Güran’ın aracında Narin’e ait DNA profili tespit edilmesi, cinayetin aile tarafından işlendiği iddiasını güçlendirdi.

İddianame Detayları

İddianamede, aile bireylerinin olayın seyrini değiştirmek amacıyla yangın çıkardıkları ve şüpheli yönlendirmelerde bulundukları belirtilirken, olayın organize bir şekilde gizlenmeye çalışıldığına dair kanıtlar sunuldu. Narin’in cesedi, üzeri kayalarla kapatılmış halde Eğertutmaz Deresi’nde bulundu. Olay yerinde yapılan incelemeler sonucunda cesedin otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumuna gönderildiği kaydedildi.

Davanın ilerleyen süreçlerinde, 4 şüphelinin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanması bekleniyor.