Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan Dicle Üniversitesi Genel Sekreterliğine atandı

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Prof. Dr. Kamuran Eronat'ın rektör olarak atanmasının ardından, Dicle Üniversitesi Genel Sekreterliği görevine Diyarbakır Kültür ve Edebiyat Tarihi Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan getirildi.

Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan Dicle Üniversitesi Genel Sekreterliğine atandı

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Diyarbakır Dicle Üniversitesi’ne Prof. Dr. Kamuran Eronat rektör olarak atandı. Bu atamanın ardından üniversite yönetim kadrosu da şekillenmeye başladı. Yeni rektör yardımcılarının belirlenmesinin ardından Dicle Üniversitesi Genel Sekreterliği görevine, Diyarbakır Kültür ve Edebiyat Tarihi Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan getirildi. Peki, Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan kimdir? İşte kariyeri ve biyografisi.

Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan Kimdir?

1980 yılında Diyarbakır’ın Çüngüş ilçesinde doğan Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan, ilk, orta ve lise eğitimini memleketinde tamamladı. 2006 yılında Lefke Avrupa Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olan Arslan, akademik kariyerine 2008 yılında Ali Emîrî Efendi ve Dîvânı adlı yüksek lisans tezi ile devam etti. Tez danışmanı ise ünlü edebiyatçı Prof. Dr. Cihan Okuyucu’ydu.

Akademik Kariyeri

2009 yılında Türkçe Yazma Eserlerin Kataloglanması Projesi kapsamında Millet Kütüphanesi’nde görev alan Doç. Dr. Arslan, aynı yıl Dicle Üniversitesi’nde Türk Dili Okutmanı olarak göreve başladı. 2015 yılında Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde doktorasını tamamlayan Arslan, 2016 yılında Yrd. Doç. unvanını aldı ve 2021 yılında doçent oldu.

Yeni Görev: Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri

Dicle Üniversitesi’nde önemli akademik başarılar elde eden Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan, şimdi de Genel Sekreterlik görevine atanarak üniversite yönetiminde aktif bir rol üstleniyor.

Diyarbakır Kültür ve Edebiyat Tarihi Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan Dicle Üniversitesi Genel Sekreterliği'ne atandı