Doğal Gaz tadilatında büyük ihmal: Konuyla alakalı şirketten açıklama geldi!

Elazığ'da karbonmonoksit faciası! Doğal gaz şirketi, ihmal kaynaklı balkon tadilatına dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

Doğal Gaz tadilatında büyük ihmal: Konuyla alakalı şirketten açıklama geldi!

Elazığ’ın Palu ilçesinde meydana gelen ve bir kişinin hayatını kaybettiği karbonmonoksit zehirlenmesi olayına ilişkin Doğal Gaz Şirketi bir açıklama yaptı. Açıklamada, balkonun kapatılarak kombi bacasının yaşam alanı içerisine bırakıldığı tespit edildiği vurgulandı.

"Tadilat Sonucu Kombi Bacasının Konumu Değişmiş"

21 Eylül 2024 tarihinde Palu'nun Çarşı Mahallesi'nde gerçekleşen olayda, aynı aileden iki kişinin tedavi altına alındığı ve bir kişinin hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, doğal gaz sızıntısına yapılan izinsiz tadilatın yol açtığı ifade edildi. Doğal Gaz Şirketi, olay yerine çok kısa sürede acil müdahale ekiplerinin ulaştığını ve ilk incelemelerde, balkonu kapatma tadilatının şirket bilgisi olmadan yapıldığını tespit ettiklerini açıkladı.

Güvenlik Uyarısı: "Sertifikasız Müdahalelerden Kaçının"

Açıklamada, doğal gaz tesisatlarına ve cihazlara sertifikasız ve ehil olmayan kişiler tarafından müdahale yapılmaması gerektiği, her türlü müdahalenin mutlaka dağıtım şirketine bildirilmesi gerektiği vurgulandı. Doğal Gaz Şirketi, güvenlik riski oluşturmamak için tadilat ve tesisat değişikliklerinin dağıtım şirketi onayıyla yapılması gerektiğini hatırlattı.

Şirketten Başsağlığı Mesajı

Şirket, hayatını kaybeden vatandaşa Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek bu üzücü olayın tekrarlanmaması temennisinde bulundu.