Elazığ'a ait 100 farklı yemek tanıtıldı!

Elazığ Belediyesi ve Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği İş Birliğiyle Gerçekleştirilen Projede Elazığ Yemekleri Dünya ile Buluştu.

Elazığ'a ait 100 farklı yemek tanıtıldı!

Elazığ Belediyesi ile Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği tarafından hayata geçirilen "Eskimeyen Elazığ Yemekleri ve Deprem Yaralarının Gastronomi ile Sarılması Projesi ve Çalıştayı" büyük ilgi gördü. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından desteklenen projenin tanıtım programı, bir otelde düzenlendi.

Program, İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı ve Mehteran Takımı ile folklor ekibinin gösterisiyle devam etti. Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar, Elazığ'a ait 100 farklı yemeği tatma fırsatı buldu.

Programda konuşan AK Parti Kurucular Kurulu Üyesi Mehmet Necati Çetinkaya, projeyi duyduğunda çok mutlu olduğunu belirterek, Elazığ'ın zengin mutfağının tanıtılmasının önemine vurgu yaptı.

Elazığ Belediyesi Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu ise belediyenin yürüttüğü projelerle şehrin birçok sorununa çözüm bulduklarını ifade etti.

Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Harun Seyran ise sivil toplum ve ekiplerin destekleriyle Elazığ gastronomisinin daha da büyüdüğünü söyledi. Dernek olarak Elazığ'ın kültürünü ve gastronomisini tanıtmak için çalıştıklarını belirten Seyran, projenin bir parçası olarak Elazığ yemeklerini kayıt altına aldıklarını ve Cumhuriyetin 100. yılında 100 yemek reçetesinin patentini almaya çalıştıklarını ifade etti.

Elazığ'da 4 bin yıllık tarihi medeniyete ev sahipliği yaptıklarını belirten Seyran, gastronomi alanında ülke çapında başarıya ulaştıklarını söyledi. Elazığ'ın tarihi, kültürel zenginlikleri ve lezzetleri ile tanıtılmasının amaçlandığı projenin başarıyla devam etmesi bekleniyor.