Elazığ Adliyesi'nde avukata saldırı haberine barodan açıklama!

Elazığ Baro Başkanı Av. Melih Efe, 10 Mayıs 2024 tarihinde Elazığ Adliyesi'nde üç avukat arasında meydana gelen kavgaya ilişkin açıklama yaparak, Elazığ Barosu'nun sessiz kaldığı iddialarını yalanladı. Efe, hukuki ve disiplin soruşturmalarının titizlikle takip edildiğini ve Avukatlık Kanunu'nun tarafsız uygulanacağını vurguladı.

Elazığ Adliyesi'nde avukata saldırı haberine barodan açıklama!

Elazığ Adliyesi'nde Avukatlar Arasında Kavga

Elazığ Baro Başkanı Av. Melih Efe, 10 Mayıs 2024 tarihinde Elazığ Adliyesi'nde üç avukat arasında meydana gelen kavgaya ilişkin açıklama yaptı. Olayın ardından Elazığ Barosu'nun sessiz kaldığı iddialarını yalanlayan Efe, hukuki sürecin titizlikle takip edildiğini belirtti.

Hukuki Süreç Titizlikle Takip Ediliyor

Başkan Efe, olayın Baro üyesi üç avukat arasında devam etmekte olan bir hukuk davasının duruşması sonrasında gerçekleştiğini ve olaya bazı vatandaşların da dahil olduğunu ifade etti. Efe, "Baromuz tarafından olay ilk andan itibaren titizlikle takip edilmektedir" dedi.

"Disiplin Kuralları Tarafsız Uygulanacak"

Efe, Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın olay sonrası adli soruşturma başlattığını ve Elazığ Barosu'nun da resen disiplin soruşturması başlattığını açıkladı. Kamera kayıtları ve diğer delillerin savcılıktan resmi olarak talep edildiğini belirten Efe, "Avukatlık Kanunu ve Meslek Disiplin kuralları, olayda adı geçen tüm avukatlarımız yönünden tarafsız ve eşit bir biçimde uygulanacaktır" dedi.

Elazığ Barosu Olarak Üzerimize Düşeni Yaptık

Bazı basın organlarında yer alan Elazığ Barosu'nun sessiz kaldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Başkan Efe, "Baromuz olayı ilk andan itibaren titizlikle takip etmekte ve hukuk kurumu olarak yargıya intikal eden olayla ilgili üzerine düşeni yerine getirmektedir" dedi.