Elazığ Belediyesi'nde şeffaflık krizi! Meclis üyesi Soysal'dan tepki!

Elazığ Belediyesi'nde bazı müdürlerin işleyişiyle ilgili sorunlar giderek gün yüzüne çıkıyor. Belediye Meclis Üyeleri dahi Elazığ Belediyesi'nde şeffaf ve adil yönetim ilkelerine bazı yöneticilerin bu ilkelere uygun hareket etmediklerini dile getirmeye başladılar. Bu durum, Temmuz ayı Belediye Meclis toplantısında da gündeme geldi.

Elazığ Belediyesi'nde şeffaflık krizi! Meclis üyesi Soysal'dan tepki!

MHP’li Üye Süleyman Soysal’dan Sert Eleştiri

MHP Belediye Meclis Üyesi Süleyman Soysal, Temmuz ayı Belediye Meclis toplantısında Fen İşleri Müdürü'ne yönelik ciddi eleştirilerde bulundu.

Soysal, bir aydır bilgi talep ettiği konuyla ilgili hiçbir geri dönüş alamadığını belirterek, çareyi meclis başkanına şikayette buldu.

Soysal, konuyu şöyle dile getirdi: "Bir vatandaşımızın yol sorunu vardı. Biz de konuyla ilgili Fen İşleri Müdürümüze bilgi verdik. Bizden tapuyu istedi. 7 Haziran ayında müdürümüze tapuyu attım. Bize dönüş yapmadı. 13 Haziran'da Fen İşleri Müdürünü tekrar aradım. Beni meşgule aldı. Ben de mesaj attım, gelişme var mı diye, ama yine dönüş yapmadı. Baktım müdür dönüş yapmıyor, Özel Kalem Müdürünü aradım. Daha sonra Belediye Başkan Vekili Veysi Toptaş Bey'i aradım. Halen daha da dönmedi. Ben de mecliste dile getireyim dedim. Müdür buradaysa bilgi versin ki vatandaş bizden cevap bekliyor. Böyle bir müdüriyet ve çalışması olmaz. Burada herkesin amacı vatandaşa hizmet etmek. Görevini ve sorumluluğunu bilirse memnun olurum." dedi.

Fen İşleri Müdürü Bilgi Verme Sürecini Bir Gün Sonraya Bıraktı

Süleyman Soysal’ın şikayetinin ardından, bir aydır yanıt vermeyen Fen İşleri Müdürü, Meclis Başkan Vekili Kara'nın uyarısıyla harekete geçerek, bilgi verme sürecini bir gün sonraya bıraktı. Müdürün bu ani tepkisi, toplantıya katılanlar tarafından hayretler içerisinde izlenirken, Soysal’ın konuşmasından sonra, müdürün bir gün sonra bilgi verip vermeyeceği ise merak konusu oldu.

Şeffaflık ve Adalet İlkelerinin Uygulanması

Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın sürekli dile getirdiği şeffaflık ve adalet ilkelerinin, alt kademelerde yeterince uygulanmadığı yönündeki eleştiriler giderek artarken, belediye yöneticilerinin, vatandaşların sorunlarına hızlı ve etkili çözümler sunamaması bu tür şikayetlerin ortaya çıkmasına ve kamuoyunda belediyeye olan güveninin de zedelenmesine yol açtı.

Vatandaşın Beklentisi ve Yöneticilerin Sorumluluğu

Belediyelerin en temel görevlerinden birinin vatandaşların sorunlarını hızlı ve etkili bir şekilde çözmek olduğunu belirten çoğu vatandaşlar, Elazığ Belediyesi’nde yaşanan bu durumun, vatandaşlar nezdinde belediye hizmetlerinden duyduğu memnuniyeti olumsuz etkilerken, belediyelerden hızlı ve şeffaf bir yönetim anlayışı beklediğini ve bu tür gecikmelerin önüne geçilmesini talep ediyor.

Belediye Meclis Toplantısının Önemi

Konunun uzmanları, Temmuz ayı Belediye Meclis toplantısı, sadece Fen İşleri Müdürlüğü ile ilgili sorunların değil, aynı zamanda belediyenin genel işleyişiyle ilgili diğer önemli konuların da tartışılmasına sahne olurken, bu tür toplantıların belediyenin hesap verebilirliğini ve şeffaflığını artırmak açısından büyük önem taşıdığını ve meclis üyelerinin dile getirdiği sorunların, belediyenin hizmet kalitesini yükseltme konusunda önemli bir fırsat sunduğunu belirtti.