Elazığ Belediyesi'nden 8 mahallede sathi kaplama yol yapım çalışması

Elazığ Belediyesi, merkez mücavir alanlarda ulaşımı konforlu hale getirmek için 15 bin metre uzunluğunda sathi kaplama yol yapım çalışmalarına başladı.

Elazığ Belediyesi'nden 8 mahallede sathi kaplama yol yapım çalışması

Elazığ Belediyesi, merkez mücavir alanlardaki ulaşımı daha konforlu ve kaliteli hale getirmek için önemli bir projeye imza atıyor. Alayaprak, Aşağıdemirtaş, Göllübağ, Harput, Hankendi, Sugözü, Şahinkaya ve Yemişlik mahallelerinde toplam 15 bin metre uzunluğunda sathi kaplama yol yapım çalışmaları başlatıldı.

Eski ve Bozuk Yollarda Yoğun Çalışma

Elazığ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, şehir içindeki mevcut yolların bakım ve onarımı ile alternatif güzergahların oluşturulmasının yanı sıra, eski ve bozuk yollarda da yapım çalışmalarını sürdürüyor. Alayaprak, Hankendi, Harput, Sugözü ve Yemişlik mahallelerinde temel malzeme serimi tamamlanırken, sathi kaplama imalatına geçilecek. Aşağıdemirtaş, Göllübağ ve Şahinkaya mahallelerinde ise reglaj imalatına başlanacak. Çalışmalar, sathi kaplama kombine aracı kullanılarak gerçekleştiriliyor.

Ulaşım Ağı Güçleniyor

Gerçekleştirilen çalışmalarla birlikte bölgenin ulaşım aksı güçlendirilecek ve yol yüzeyindeki konfor artırılacak. Yol yüzeyinin tutuculuğunun artması ve fren mesafesinin kısalması sağlanacak. Elazığ Belediyesi, ulaşım ağını kaliteli bir şekilde geliştirerek vatandaşlara daha güvenli ve konforlu seyahat imkânı sunmayı hedefliyor.

"Kaliteli Ulaşım İçin Çalışıyoruz"

Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, “Elazığ Belediyesi olarak vatandaşlarımıza daha kolay ve konforlu ulaşım imkânı sunmak için hem şehir içindeki yollarda hem de merkez mücavir alan içerisindeki yollarda ulaşım ağımızı kaliteli bir şekilde geliştiriyoruz. Sathi kaplama yol yapım çalışmasının tamamlanmasıyla birlikte vatandaşlarımız, daha güvenli ve konforlu bir şekilde seyahat edebilecekler” denildi.