Elazığ Belediyesi'nden afetlere karşı yeni adım: ELBAK eğitimlere başladı

Elazığ Belediyesi, gönüllü personellerden oluşan ELBAK arama kurtarma ekibine deprem eğitimi veriyor. Eğitimlerini tamamlayan ekip, afet durumlarında Elazığ Belediyesi adına sahada görev alacak.

Elazığ Belediyesi'nden afetlere karşı yeni adım: ELBAK eğitimlere başladı

Elazığ Belediyesi bünyesinde gönüllü belediye personelleri tarafından kurulan Elazığ Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ELBAK), "deprem arama kurtarma eğitimi" ile afetlere karşı hazırlıklı hale geliyor. Eğitimlerin tamamlanmasının ardından ELBAK, muhtemel afet durumlarında Elazığ Belediyesi adına sahada aktif rol alarak vatandaşların yardımına koşacak.

Elazığ Belediyesi'nden afetlere karşı yeni adım: ELBAK eğitimlere başladı

Depreme Dayanıklı Şehir Vizyonu

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, kentsel ve yerinde dönüşüm çalışmaları kapsamında depreme dayanıklı bir şehir inşa etme hedefiyle hareket ediyor. Başkan Şerifoğulları, eser ve hizmet belediyeciliği ilkesiyle, vatandaşların afetlere karşı daha hazırlıklı olması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda, Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde Elazığ Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü, belediye personeline yönelik kapsamlı eğitimler düzenliyor.

Ortak Çalışma ile Eğitimler Başladı

Elazığ Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü ve Elazığ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) iş birliğiyle 5-10 Ağustos tarihlerinde düzenlenen Deprem Arama Kurtarma Eğitimi (DAKE), AFAD İl Müdürlüğü eğitim salonunda başladı. İlk oturuma Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Sabuncu, AFAD Elazığ İl Müdürü Cafer Giyik, Elazığ Belediyesi Afet İşleri Müdür Vekili Uğur Celayir ve gönüllü belediye personeli katılım gösterdi.

Elazığ Belediyesi'nden afetlere karşı yeni adım: ELBAK eğitimlere başladı

Arama Kurtarma Ekibi Oluşturulacak

Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Sabuncu, afet dönemlerinde vatandaşların yanında olmayı sürdüreceklerini belirterek, "Elazığ Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü aracılığıyla personelimize verilen eğitimlerin ardından arama kurtarma ekibi oluşturmayı planlıyoruz. Bu eğitimler, personelimizin afetlerle ilgili bilgilenmesini de sağlayacak. Elazığ Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları, Afet İşleri Müdürlüğü’nün tüm eğitim, ekip ve donanım faaliyetlerinde desteklerini sürdürecektir," dedi.

Tatbikat ve Uygulamalı Eğitimler

AFAD İl Müdürlüğü eğitmenleri tarafından belediye personeline afet öncesi hazırlık eğitimi verilerek arama kurtarma ekipmanları tanıtıldı. Eğitim programı kapsamında gönüllü ekibe tatbikat ve uygulamalı saha eğitimleri de sunulacak. Eğitimleri başarıyla tamamlayan Elazığ Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ELBAK), sertifika alarak muhtemel afet durumlarında Elazığ Belediyesi adına sahada görev alabilecek.