Elazığ Belediyesi'nden Mevlid-i Nebi Haftası'nda anlamlı etkinlik!

Elazığ'da Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında düzenlenen 'Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası' programı, Elazığ Belediyesi ve Müftülüğün iş birliğiyle gerçekleşti. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve tasavvuf dinletisiyle katılımcılara manevi anlar yaşatıldı.

Elazığ Belediyesi'nden Mevlid-i Nebi Haftası'nda anlamlı etkinlik!

Elazığ’da, Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla ‘Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası’ temalı anlamlı bir program gerçekleştirildi. Elazığ Belediyesi ve Elazığ Müftülüğü’nün iş birliğiyle düzenlenen etkinlik, Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde yoğun katılımla başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle açılışı yapılan programa, Elazığ Belediyesi Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Elazığ Müftüsü İrfan Üstündağ, Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Alaattin Meydanoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Elazığ Belediyesi'nden Mevlid-i Nebi Haftası'nda anlamlı etkinlik!

Belediye Başkan Yardımcısı Bilginoğlu’ndan Anlamlı Mesajlar

Programın açılış konuşmasını yapan Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, İslam’ın iki temel kaynağı olan Kur’an ve Sünnet’e vurgu yaparak, Müslümanların bu değerlere sarılması gerektiğini ifade etti. Bilginoğlu, "Hayatımızı Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in örnek şahsiyetiyle şekillendirmemiz gerekiyor. Cenab-ı Allah bu güzel günün, özellikle Filistin ve Gazze’deki zulümlerin son bulmasına vesile olmasını nasip etsin," diye konuştu.

Müftü İrfan Üstündağ: “Peygamberimiz Büyük Bir Şahsiyet Yetiştiricisidir”

Elazığ Müftüsü İrfan Üstündağ da konuşmasında Peygamber Efendimizin şahsiyet inşasındaki rolüne dikkat çekti. Üstündağ, "Peygamber Efendimiz, yüce bir şahsiyet olarak sadece kendisi değil, aynı zamanda büyük şahsiyetler yetiştirme konusunda da örnek olmuştur. O’nun metodolojisi bugün de bizlere ışık tutmaktadır," ifadelerini kullandı.

Elazığ Belediyesi'nden Mevlid-i Nebi Haftası'nda anlamlı etkinlik!

Tasavvuf Ekibi’nden İlahi Dinletisi

Programın sonunda Elazığ Belediyesi Tasavvuf Ekibi tarafından icra edilen ilahi dinletisi, katılımcılara manevi anlar yaşattı. Dualarla sona eren etkinlik, Mevlid-i Nebi Haftası’nın anlam ve önemini bir kez daha hatırlattı.