Elazığ Belediyesi'nden yenilikçi adım: İtfaiyeye su altı arama ve kurtarma eğitimi

Elazığ Belediyesi tarafından hazırlanan ve Fırat Kalkınma Ajansı tarafından onaylanan proje çerçevesinde itfaiye personeli su altı arama ve kurtarma eğitimi alacak.

Elazığ Belediyesi'nden yenilikçi adım: İtfaiyeye su altı arama ve kurtarma eğitimi

Elazığ Belediyesi’nden Su Altı Arama ve Kurtarma Eğitimi Atağı

Elazığ Belediyesi, yerel yönetim hizmetlerine yenilikçi bir adım daha atarak itfaiye personelini su altı arama ve kurtarma konusunda eğitecek. Fırat Kalkınma Ajansı tarafından onaylanan proje kapsamında, Elazığ’daki itfaiye personeli, göl, gölet ve barajlarda boğulma ve suda mahsur kalma olaylarında profesyonel arama ve kurtarma çalışmalarını yürütebilecek.

Uzman Dalgıçlık İçin İlk Adım

Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün 8 kişilik personeli, su altı arama ve kurtarma eğitimi alarak, dalış ekipmanlarını kullanma, gece ve gündüz dalışları gerçekleştirme konularında uzmanlaşacak. Bu eğitimler, Türkiye Su Altı Federasyonu tarafından onaylanan sertifikalarla taçlandırılarak personelin uzman dalgıç olma yolunda ilerlemesini sağlayacak. Eğitimler, Elazığ Afet İşleri Müdürlüğü ekipleriyle koordineli bir şekilde sürdürülecek.

Su Altı Güvenliği İçin Profesyonel Adımlar

Elazığ’ın üç tarafının sularla çevrili olması ve balık yetiştiriciliği faaliyetlerinin yoğun olarak yapılması nedeniyle bu tür eğitimler hayati önem taşıyor. Proje sayesinde, olası afet durumlarında hızlı ve etkili müdahaleler gerçekleştirilecek, itfaiye ekipleri uzman dalgıçlarla birlikte su altı arama kurtarma faaliyetlerine katılabilecek.