Elazığ cimnastik çalışmaları hız kesmeden devam ediyor

Tasarruf tedbirleri nedeniyle ertelenen Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) yarışmaları sonrası Elazığ'da cimnastik çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Elazığ Cimnastik Federasyonu İl Temsilcisi Ahmet Polat, ildeki cimnastik branşına olan yoğun ilgi ve başarıları değerlendirdi. Yaz okulu kursları ile genç yetenekler keşfedilmeye devam ederken, cimnastik sporunu en üst seviyeye taşımak için yapılan çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Elazığ cimnastik çalışmaları hız kesmeden devam ediyor

ANALİG Yarışmaları Tasarruf Tedbirleri Kapsamında Ertelendi

Milli Eğitim ve Spor Bakanlığı ile ortak olarak yürütülen Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) yarışmaları, tasarruf tedbirleri kapsamında tüm federasyonlar tarafından ertelenmişti.

Elazığ cimnastik çalışmaları hız kesmeden devam ediyor

Elazığ Cimnastik Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor

Türkiye Cimnastik Federasyonu Elazığ İl Temsilcisi Ahmet Polat, ertelenen Analig yarışmaları ve ilde yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmede bulundu. Polat, yaptığı açıklamada, “İlimizde Cimnastik branşı her geçen gün daha iyi bir boyut kazanıyor. Geçtiğimiz yıl katılım sağladığımız Analig yarışmalarında bir ilki başardık ve Türkiye Finallerine katılma hakkı kazandık. Bu yıl yine aynı disiplin ve ciddiyetle çalışmalarımızı sürdürdük fakat ülke genelinde oluşan ekonomik sıkıntılar baş gösterdi ve hemen hemen tüm branşlar Analig yarışmaları ertelendi. Fakat bizler kız ve erkek evlatlarımızı antrenmanlardan uzaklaştırmadık ve haftanın 4-5 günü rutin çalışmalarımızı devam ettirdik. Kız ve erkek evlatlarımızı Analig dışında başka yarışmalara nasıl katabiliriz diye federasyon yetkilileri ile sürekli iletişim halindeyiz. Yarışma takviminde gençler, yıldızlar ve küçükler Artistik yarışmaları tamamlandı. Fakat Analig yarışmaları için minikler kategorisi henüz yapılmadı ve tarihi de belli değil. Bizler kızlar ve erkek sporcularımızı kulüpler düzeyinde gerçekleşecek olan yarışmaya katılmak için fikir alışverişi yapıyoruz. Henüz bu yarışma için kesin bir karar vermedik ama antrenmanlarımız bu doğrultuda yapmaktayız” dedi.

Elazığ cimnastik çalışmaları hız kesmeden devam ediyor

Cimnastik Branşına Yoğun İlgi: Yaz Okullarında Zirvedeyiz

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün yaz okulları kapsamında açılan kurslarda en fazla talebin Cimnastik branşı olduğunu vurgulayan Polat, “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün her yıl düzenlediği yaz okulları kurslarına çok büyük ilgi var. Kurban Bayramı sonrası başlayan kurslardan en fazla ilgiyi Cimnastik branşı oluşturuyor. Kadrolu ve EYS kapsamında çalışan antrenörlerimiz haftanın 7 günü belirli periyotlarla evlatlarımıza hizmet etmekteler. Sabah 09.00’da başlayan kurslarımız akşam 20.00’ye kadar devam etmekte. Bu kursların bizlere çok faydası olmakta. Alt yapı için bu kurslardan sporcu belirliyoruz. Antrenörlerimiz hem yaz okulu kursları hem de kendi performans sporcularını çalıştırmaktalar. Cimnastik branşını en üst seviyeye taşımak için antrenörlerimiz elinden gelen tüm çabayı sarf etmekteler” dedi.