Elazığ'da Aksa Tufanı Diriliş mitingi: Hamas yetkilisi Farac'tan direniş mesajı

Elazığ'da El-Aksa Platformu tarafından düzenlenen 'Aksa Tufanı Diriliş Mitingi' ile İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi. Hamas yetkilisi Dr. Vail Farac, Filistin direnişinin devam edeceğini vurguladı.

Elazığ'da Aksa Tufanı Diriliş mitingi: Hamas yetkilisi Farac'tan direniş mesajı

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Elazığ'da düzenlenen "Aksa Tufanı Diriliş Mitingi", geniş katılımla 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirildi. El-Aksa Platformu tarafından organize edilen mitingde, İsrail'in Gazze'ye yönelik son bir yıl içindeki saldırıları kınandı.

Elazığ’da Aksa Tufanı Diriliş Mitingi: Gazze'ye Destek

Elazığ'da düzenlenen mitingde, İsrail’in Gazze’ye yönelik son bir yıl içerisindeki saldırılarında hayatını kaybeden 41 bin 909 Filistinli ve yaralanan 97 bin 303 kişi anıldı. Yüzlerce vatandaşın katıldığı etkinlikte, Filistin'e olan destek dile getirildi. Miting, Grup Özlem Ajans’ın ezgi ve marşları ile başladı.

Hamas Yetkilisi Dr. Vail Farac'tan Gazze Direnişi Mesajı

Mitingde konuşan Hamas yetkilisi Dr. Vail Farac, Gazze'deki mücahitlerin direnişinin devam edeceğini vurguladı. Farac, "Aksa Tufanı Filistin özgürlüğüne kavuşana kadar durmayacaktır. Allah’ın takdiri ile başlayan bu süreç, Filistin direnişinde yeni bir aşamayı işaret ediyor" dedi.

Farac ayrıca, Aksa Tufanı'nı Bedir Savaşı ile kıyaslayarak, bu direnişin Allah'ın takdiriyle başladığını ve Müslümanlar için yeni bir dönemin kapısını araladığını ifade etti.