Elazığ'da bağışlanan arazi üzerine yapılan yurt tartışması büyüyor!

İlim Yayma Cemiyeti, Elazığ Zafran Mahallesi'ndeki yurdun özel bir işletmeye kiralanmasına tepki gösterdi. Cemiyet, yurdun bağış amacına uygun kullanılmadığını ve sözleşmelerinin haksız yere feshedildiğini belirterek bu yanlışın düzeltilmesi çağrısında bulundu.

Elazığ'da bağışlanan arazi üzerine yapılan yurt tartışması büyüyor!

Elazığ'da İlim ve Hayra Hizmet Vakfı’nın Zafran Mahallesi’ndeki yurdu özel bir işletmeye kiralaması üzerine, İlim Yayma Cemiyeti'nden önemli bir açıklama geldi. Cemiyet, yurdun işletme hakkının kendilerinde olmasına rağmen sözleşmelerinin feshedilmesini ve yurdun amacı dışında kullanılmasını eleştirdi.

Yurt Alanı Bağışçılarının Tepkisi

Merhum Eğitimci Namık Çitçi’nin damadı ve Merhum İş insanı Yüksel Özkaynak’ın oğlu Tayfun Özkaynak, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, İlim ve Hayra Hizmet Vakfı’na bağışladıkları arazi üzerine yapılan Işık Çitçi Yurdu’nun yıkılması ve yerine yapılan yeni yurdun, bağışçının ismi yerine vakfın ismiyle kullanılmasından duydukları üzüntüyü dile getirdi.

İlim Yayma Cemiyeti'nden Tepki: "Yanlış Uygulama Düzeltilmeli"

Tayfun Özkaynak’ın açıklamalarının ardından bir basın açıklaması yapan İlim Yayma Cemiyeti, İlim ve Hayra Hizmet Vakfı ile aralarındaki protokolün haksız yere feshedildiğini belirtti. Ayrıca, yurdun amacı dışında bir işletmeye devredilmesinin doğru olmadığını vurgulayan cemiyet, bu uygulamanın düzeltilmesi gerektiğini ifade etti.

İşte Sorular ve Eleştiriler

İlim Yayma Cemiyeti açıklamasında, İlim ve Hayra Hizmet Vakfı’na şu soruları yöneltti:

  • Vakıf mallarının bağış amacı dışında kullanılması doğru mu? Bağışçı varislerinin de bu duruma karşı çıktığı hatırlatıldı.
  • Yazılı anlaşmaların feshedilmesi vakıf kültürüne uygun mu?
  • Yurdun, İlim Yayma Cemiyeti’nin kullanım hakkı olmasına rağmen başka bir kuruma kiraya verilmesi hak gasbı değil mi?

"Amacımız Yanlışı Düzeltmek"

İlim Yayma Cemiyeti, açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı: “Yanlışı düzeltmenin yolu, özür dilemek ve yanlışı ortadan kaldırmaktır. Bizler kişilerle değil, yanlışlarla mücadele ediyoruz ve doğruyu savunmaya devam edeceğiz.”