Elazığ'da Bin Kişiye İstihdam Sağlayacak Bir Fabrika Daha Kuruluyor

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk'ün girişimleri ile Elâzığ'a kurulacak olan Fantezi İplik Fabrikasının inşaat çalışmaları başladı. Öte yandan Elâzığ'a bin kişilik istihdam sağlayacak bir tekstil firması daha Elazığ'a yatırım yapma kararı aldı.

Elazığ'da Bin Kişiye İstihdam Sağlayacak Bir Fabrika Daha Kuruluyor

Elazığ tekstil kent olma yolunda ilerlemeye devam ediyor. Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk’ün girişimleri ile Özel Fantezi İplik Ve Tekstil Firması Elazığ’a yatırım yapma kararı almıştı. 500 kişiye istihdam sağlayacak olan fabrikanın inşaat çalışmaları başladı.

"Böyle bir tesisin Elâzığ’a gelmesi çok önemli"

Elazığ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk,  fabrika hakkında bilgiler vererek; “ciddi gayretler sarf ettik. 6. Bölge şartlarından önce küçük bir tesis olarak düşündüler ilk etapta 30 40 dönümlük bir alana. Sonra yerleşik bir yerleşik işine girdik buranın ortamını görünce tesisi büyüttüler. Biz arsaları birleştirerek 84 85 dönüm gibi bir alana getirdik. Burada 45 ile 50 bin metrekare alanında bir kapalı alan yapılıyor. Burası gerçekten en dağlık olan yerdi. Kot farkı çok yüksek müthiş bir kot farkı yapıldı.” dedi.

Böyle bir tesisin Elâzığ’a gelmesinin çok önemli olduğunu söyleyen Öztürk, fabrikanın yatırım tutarının 350 milyonun üzerinde olduğunu belirterek; “bu fabrikamız tamamen triko üzerine iplik ve boyahane ve çeşitli ensturmantelleri üretecekler. Böyle bir tesisin Elazığ’a gelmesi gerçekten önemli. Bu tesisimizin hedefi ilk etapta 600 kişi daha sonra 1000 kişiye kadar çıkabilecek. Bu işletmenin de yatırımı aşağı yukarı 350 milyon civarında daha da fazla olabilir.” Dedi.

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk’ün girişimleri neticesinde bir tekstil firması daha Elazığ’a 70 milyon Euro’luk yatırım yapma kararı aldı. Firma için Elazığ OSB’de 200 bin metrekare bir arsa tahsisi gerçekleştirildi. Fabrika tamamlandığında ise Elazığ’da bin kişiye istihdam sağlaması bekleniyor.

Elazığ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk yaptığı açıklamada, “uzun süredir yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Ülkemizin önemli firmalarından biri 200.000 m2 bir arsa tahsis edilmiş olup firma burada 1000 kişilik istihdam sağlamak üzere 70 Milyon Euro’luk yatırımla Örme, Kumaş, Boyahane ve İplik fabrikası yatırımı yapacaktır. İlimize ve sanayicilerimize hayırlı olmasını dileriz” dedi.