Elazığ'da denetimler hız kesmiyor! İşte Elazığ'ın bir haftalık şaşırtan asayiş raporu!

Elazığ'da 30 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında meydana gelen 236 olaya karışan 226 kişi yakalandı. Valilik açıklamasına göre, asayiş uygulamalarında binlerce şahıs ve araç kontrol edilirken, çok sayıda kaçak malzeme ve silah ele geçirildi.

Elazığ'da denetimler hız kesmiyor! İşte Elazığ'ın bir haftalık şaşırtan asayiş raporu!

Elazığ Valiliği, 30 Eylül - 6 Ekim tarihleri arasında kent genelinde yapılan asayiş uygulamaları ve yaşanan olaylarla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Valilik, bir hafta içinde gerçekleşen 236 olaya karışan 226 şahsın yakalandığını, 14 kişinin tutuklandığını ve 12 kişinin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini duyurdu.

Binlerce Şahıs ve Araç Kontrol Edildi

Valilik açıklamasına göre, Elazığ genelinde emniyet ve jandarma ekipleri tarafından yapılan uygulamalarda toplam 69 bin 692 şahıs ve 35 bin 119 araç kontrol edildi. Bu uygulamalar sonucunda aranan 372 kişi yakalandı, 30 şahıs ise tutuklandı. Trafik kontrolleri kapsamında, kontrol edilen araçlardan 13 bin 337 araca cezai işlem uygulanırken, 204 araç trafikten men edildi.

Silah ve Kaçak Malzemeler Ele Geçirildi

Asayiş uygulamaları sırasında, çeşitli suç unsurları da ele geçirildi. Uygulamalarda, 7 adet tabanca, 2 adet tüfek, 80 adet fişek, 1 adet kesici alet ve 200 adet elektronik sigara başta olmak üzere çok sayıda kaçak malzeme bulundu. Ayrıca, 105 kilo nargile tütünü, 835 kilo kıyılmış tütün, 84 bin 400 adet makaron ve 71 bin 400 adet dolu makaron ele geçirildi. Sahte para operasyonlarında ise 409 adet 50 dolarlık sahte banknot yakalandı.

Elazığ'da denetimler hız kesmiyor! İşte Elazığ'ın bir haftalık şaşırtan asayiş raporu!

Uyuşturucu Tacirlerine Darbe

Elazığ’da zehir tacirlerine yönelik yapılan çalışmalarda da önemli başarılar elde edildi. Ekipler, 1 kilo 63 gram esrar, 18 gram metamfetamin, 34 adet uyuşturucu hap ve 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirdi. Bu operasyonlar, uyuşturucu ticareti ve kullanımını engelleme adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Trafik Kazaları ve Kaybolan Şahıslar

Aynı dönemde Elazığ’da 35 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalar sonucunda 61 kişi yaralandı. Ayrıca, güvenlik güçleri kaybolan 7 şahıs, 2 motosiklet ve 600 bin lira değerinde elektrik tesisatı malzemesi buldu. Bu sonuçlar, güvenlik güçlerinin kayıpların bulunması konusunda da aktif çalıştığını ortaya koydu.