Elazığ'da denetimsiz yıkımlar devam ediyor

Yaşanan depremler sonrası Elazığ'da ağır hasarlı binaların yıkımları sürerken bu yıkımların gelişigüzel yapılarak çevreye verdiği zarar kameralara bir kez daha yansıdı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Elazığ'da denetimsiz yıkımlar devam ediyor

24 Ocak 2020 Elazığ'da meydana gelen deprem ve 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler sonrasında Elazığ'da çoğu bina ağır hasarlı konumuna gelerek yıkılmayı beklerken yıkılan bazı binalar ise kontrolsüz, gelişigüzel yıkılarak çevreye yaydığı toz, toprak ile vatandaşları canından bezdirdi.

WhatsApp ihbar hattımıza gelen görüntülerde Hazardağlı kavşağı mevkiinde bulunan bir plazanın hemen yanındaki 8 katlı 2 bloklu bir apartmanın yıkımı sırasında Elazığ'ın en işlek caddelerinden biri olan Malatya Caddesi'nde trafik akışının devam ettiği görülürken ortaya çıkan toz bulutu ise kazalara adeta davetiye çıkardı. 8 katlı binanın bir anda yıkıldığı toz bulutunun büyük bir kısmının Huzurevine ve otopark'a doğru gittiği diğer bir kısmının ise yoğun bir trafik akışının olduğu Malatya Caddesi'ne doğru yöneldiği görülen kamera kayıtlarında 1 sulama aracının geri planda sulama yaptığı ve ortaya  çıkan toz bulutu karşısında ise yetersiz kaldığı göze çarparken, yıkımın yapıldığı yerin hemen yanında yer alan Elazığ Belediyesine ait otoparktaki araçların ise yıkılan binanın tozlarından nasibini aldığı ve meydana gelen ani toz bulutunun hemen yanındaki Huzurevine kadar ulaştığıda gözlerden kaçmadı.

Vatandaşlar önlem alınmadan, haber ve bilgi verilmeden çevre sağlığını tehdit ederek yapılan bu tarz yıkımlara ise tepki gösterdi.