Elazığ'da 'Dünya Diyabet Günü' etkinliği!

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü'nde vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla bir dizi etkinlik düzenledi. Hastanede kurulan stantta, vatandaşların ücretsiz kan şekeri ölçümleri yapıldı.

Elazığ'da 'Dünya Diyabet Günü' etkinliği!

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Şüheda Kaya, etkinlik sırasında standı ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Zühal Karaca Karagöz, katılımcılara diyabet hakkında bilgi verirken, yapılan kan şeker ölçümleri sonuçlarına göre vatandaşlar ilgili alanlara yönlendirildi.

Doç. Dr. Zühal Karaca Karagöz, dünya genelinde diyabet sıklığının arttığına dikkat çekerek, "Ülkemizde yaklaşık 11 milyon üzerinde diyabetli bulunmaktadır. Diyabet, kronik bir hastalık olup pankreasın insülin salgısının azalması veya organlarda yeterli düzeyde işlev görmemesi sonucu ortaya çıkan bir durumdur. Bu hastalık, organları etkileyerek ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Obezitenin artması, işlenmiş gıdaların tüketimi ve teknolojinin yaygınlaşması, diyabet sıklığının artmasında etkili olmuştur. Diyabetin kronik bir hastalık olması nedeniyle erken teşhis ve düzenli takiplerle önlenebilen bir hastalıktır. Bu nedenle diyabetten korkmamak, erken tanı ve takipleri düzenli yapmak önemlidir" dedi.

Etkinlikte, vatandaşlar hem bilgilendirildi hem de kendi sağlıkları açısından önemli bir adım olan kan şekeri ölçümleri ücretsiz olarak yapılarak sağlık taraması gerçekleştirildi. Bu tür etkinlikler, toplum sağlığını artırmak ve hastalıkların erken teşhisi için farkındalık yaratma açısından büyük önem taşımaktadır.