Elazığ'da eşini öldüren uzman çavuşun duruşması ertelendi: İşte detaylar

Elazığ'da uzman çavuş Murat Coşansel'in, eşi Burcu Demir'i hastane bahçesinde öldürmesiyle ilgili dava ertelendi. Acılı aile, mahkemede sanığın en ağır cezayı almasını istedi. Tragedyanın yaşandığı olayın detayları ve mahkemeden son gelişmeler haberimizde.

Elazığ'da eşini öldüren uzman çavuşun duruşması ertelendi: İşte detaylar

Ne Olmuştu!

Elazığ'da, 8 Şubat 2024 tarihinde Medikal Hospital'ın Onkoloji Merkezi girişinde meydana gelen trajik olayda, hastanede fizyoterapist teknikeri olarak görev yapan Burcu Demir (32), ocak ayında resmi nikah yaptığı uzman çavuş eşi Murat Coşansel tarafından silahla vurularak öldürüldü. Tartışmanın ardından belinden çıkardığı tabanca ile eşine peş peşe ateş eden Coşansel, olay yerinde yakalanarak gözaltına alındı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Duruşma Ertelendi

Geçtiğimiz aylarda ilk duruşması yapılan davanın Elazığ 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ikinci duruşması görüldü. Duruşmaya, 'kasten öldürme' suçundan yargılanan tutuklu sanık Murat Coşansel SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile katılırken, öldürülen Burcu Demir'in anne ve babası mahkeme salonunda hazır bulundu.

Burcu Demir'in Babasının Feryadı

Mahkeme salonunda konuşan Burcu Demir'in babası, acısını şu sözlerle dile getirdi:
"Her anne baba evladının huzurlu ve mutlu olmasını ister. Kızımızı geri getiremiyoruz. Bu şahıs Sinop’tan çıkıp kasten bilerek ve canice gelerek evladımı benden aldı. Bu şahıs evladımı benden alıp kara toprağa gömdü. Dosyalarda gördüğümüz kadarıyla kızımı devletin kendisine vermiş olduğu silahla katletti. Şahıs beni arayarak hakaretler ve küfürler ediyordu."

Annenin Acı Dolu Sözleri

Öldürülen kadının annesi Songül Demir ise mahkemede şu ifadeleri kullandı:
"Kızım istediği için biz çocuğu kabul ettik. Kızım bana ayrılacağını söyledi. Bizim çocuğu istememizin sebebi, davranışları ve tavırlarından kaynaklıydı. Kızım zaten ayrılacaktı ama maalesef bu durum yaşandı. Şikayetçiyim."

Sanığın Savunması ve Mahkemenin Kararı

SEGBİS ile duruşmaya katılan tutuklu sanık Murat Coşansel, "Tutukluluk haline diyeceğim bir şey yok. Ben savunmamı mahkemede yapmak istiyorum," şeklinde konuştu. Mahkeme heyeti, zanlı, tanık ve avukatların dinlenmesinin ardından dosyadaki eksik hususların giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Bu trajik olayın ardından, adaletin sağlanması ve eksik hususların tamamlanması amacıyla mahkeme süreci devam edecek. Kamuoyu, duruşmanın ileri bir tarihte tekrar görülmesini ve adaletin tecelli etmesini bekliyor.