Elazığ'da kalp hastalarına yeni bir umut! Rotablasyon tedavisi

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde, stent ve balon işlemi uygulanamayan yoğun kireçli damar hastalarına umut olan Rotablasyon Tedavisi başarıyla uygulanmaya başlandı. Bu yeni yöntem, damar içindeki kireçlenmeleri elmas uçlu bir cihazla temizleyerek tedavi başarısını artırıyor.

Elazığ'da kalp hastalarına yeni bir umut! Rotablasyon tedavisi

Elazığ’da Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde Yeni Bir Tedavi Yöntemi Daha!

Elazığ’da sağlık hizmetleri her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Fethi Sekin Şehir Hastanesi, damar kireçlenmesi nedeniyle balon ve stent işlemi yapılamayan hastalar için çığır açan bir tedavi yöntemi olan Rotablasyon Tedavisini uygulamaya başladı. Bu yenilikçi tedavi, yoğun damar kireçlenmesi olan hastalara umut oluyor.

Rotablasyon Tedavisi Nedir?

Rotablasyon Tedavisi, stent ve balon işlemlerinin zorlukla uygulanabildiği, yoğun kireçlenmiş damarlar için özel olarak geliştirilen bir yöntemdir. Tedavi sürecinde, damar içi kireçlenmeler, ucu elmas tozuyla kaplı bir cihaz kullanılarak traşlanarak temizlenir. Bu işlem sonrasında balon ve stent takılması daha kolay hale gelir, bu da tedavi başarısını önemli ölçüde artırır.

Elazığ'da kalp hastalarına yeni bir umut! Rotablasyon tedavisi

Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde İlk Uygulamalar Başarıyla Gerçekleşti

Kardiyoloji Uzmanı Dr. İsmail Polat, Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde Rotablasyon Tedavisi ile ilgili ilk uygulamaları başarıyla gerçekleştirdiklerini belirtti. Dr. Polat, “Bugün, ikisi başka merkezlerden sevk edilen, ikisi de doğrudan merkezimize başvuran dört hastamızda rotablasyon işlemi gerçekleştirdik. Bu hastalarımızda damarlar çok sert ve kireçli olduğu için klasik balon ve stent işlemlerini uygulamak zordu. Rotablasyon cihazı ile damar içindeki bu kireçlenmiş alanları traşlayarak temizledik, ardından balon ve stent işlemlerini başarıyla tamamladık.” dedi.

Elazığ'da kalp hastalarına yeni bir umut! Rotablasyon tedavisi

Rotablasyon Tedavisinin Uygulama Süreci

Dr. Polat, Rotablasyon Tedavisi'nin anjiyografi laboratuvarında yapıldığını ve işlemin hastanın kasık veya kol damarından başlatıldığını belirtti. “Öncelikle kalp damarlarına plastik borular (kateter) yerleştirilir. Rotablasyon cihazı, bu borular yardımıyla kireçlenmiş damar bölgesine iletilir ve yüksek devirde dönerek kireçli alanı traşlar. İşlem sonrasında, normal anjiyografi uygulanarak darlığın durumu ve yapılan değişiklikler değerlendirilir.” diye konuştu.

Elazığ’da Kalp Hastalarına Yeni Bir Umut

Fethi Sekin Şehir Hastanesi, Elazığ ve çevre illerde yaşayan kalp damar hastaları için sunduğu Rotablasyon Tedavisi ile hastaların yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor. Bu tedavi, kireçlenmiş damarlar nedeniyle klasik yöntemlerin yetersiz kaldığı durumlarda devreye giriyor ve başarılı sonuçlar elde edilmesini sağlıyor.

Elazığ'da kalp hastalarına yeni bir umut! Rotablasyon tedavisi

Öte yandan, Elazığ’da sağlık hizmetlerinin en son teknolojilerle buluştuğu Fethi Sekin Şehir Hastanesi, Rotablasyon Tedavisi ile hastalarına umut oluyor. Bu yenilikçi tedavi yöntemi, özellikle yoğun damar kireçlenmesi olan hastalar için çığır açan bir çözüm sunuyor.