Elazığ'da kentsel dönüşüm hızlanıyor: Bosna Hersek Bulvarı'nda yeni ofis açılıyor

Elazığ'da kentsel dönüşüm hız kazanıyor! Bosna Hersek Bulvarı'nda hizmete girecek Kentsel Dönüşüm Ofisi, Akpınar, Nailbey, Çarşı ve Sarayatik mahallelerinde vatandaşların taleplerini toplayarak, depreme dayanıklı modern yapılar için süreci başlatıyor.

Elazığ'da kentsel dönüşüm hızlanıyor: Bosna Hersek Bulvarı'nda yeni ofis açılıyor

Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Yeni Hız Kazanıyor

Elazığ’ın depreme dayanıklı, modern yapı stoğunu genişletme çalışmaları kapsamında Akpınar, Nailbey, Çarşı ve Sarayatik Mahallelerinde yeni bir adım atılıyor. Bu bölgelerdeki vatandaşların taleplerini toplamak amacıyla Bosna Hersek Bulvarı Kentsel Dönüşüm Ofisi hizmete açılıyor.

Vatandaş Talepleri Toplanacak

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın talimatları doğrultusunda başlatılan bu yeni girişim, vatandaşlara depreme dayanıklı ve modern konutlarla daha güvenli ve konforlu bir yaşam sunmayı hedefliyor. Nailbey Mahallesi’nde hizmet vermeye başlayan Kentsel Dönüşüm Ofisi’nin ardından, İstasyon Caddesi Bosna Hersek Bulvarı’nda da 9 Eylül Pazartesi günü yeni bir ofis daha faaliyete geçecek.

Ofis, Hafta İçi Hizmet Verecek

Hafta içi her gün 08.30 ile 16.30 saatleri arasında hizmet verecek olan Bosna Hersek Bulvarı Kentsel Dönüşüm Ofisi, belirlenen adalarda yürütülecek kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik vatandaşların ön taleplerini toplayacak. Uzman personel, vatandaşların sorularını yanıtlayarak kentsel dönüşüm sürecine dair bilgilendirmeler yapacak.

Talepler Hangi Bölgelerde Toplanacak?

Elazığ Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, talepler şu bölgelerde toplanacak:

  • Akpınar Mahallesi 482 ada, 12 ada, 11 ada, 7-10 ada, 8-9 ada
  • Nailbey Mahallesi 54-492 ada
  • Çarşı Mahallesi 387 ada, 22-23 ada
  • Sarayatik Mahallesi 20-21 ada

Kentsel Dönüşüm Ofisi İmar Haklarıyla İlgili Bilgi Verecek

Bosna Hersek Bulvarı Kentsel Dönüşüm Ofisi, vatandaşları kentsel dönüşüm süreci ve bu süreçte sahip oldukları haklar hakkında bilgilendirecek. Ayrıca, teknik personel tarafından imar haklarına ilişkin detaylı bilgiler de sağlanacak. Ofis, İstasyon Caddesi Atatürk İlkokulu’nun üstünde hizmet verecek.