Elazığ'da normalleşme için adım atılacak mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, normalleşme için 1 Mart tarihini verdi. Elazığ, bugün ki tablosu ile 1 Mart'ta normalleşme sürecine geçemiyor ama önümüzde bir hafta var. Eğer dikkatli olunursa, şehir için kara görünebilir.

Elazığ'da normalleşme için adım atılacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası duyurusunu yaptığı normalleşme süreci artık başlıyor. 4 maddeye ayrılan risk seviyesi ile birlikte il il, kısıtlamalar kaldırılacak. Vaka ve ölüm sayıları bu kısıtlamaların kaldırılması ana etken olacak.

“VALİLERİMİZİN BAŞKANLIĞINDAKİ İL HIFZISSIHHA KURULLARIMIZLA BAŞLAYACAK”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, normalleşme süreci için tarih verdi. 1 Mart'tan itibaren süreci başlatacaklarını dile getiren Bakan Koca, Twitter hesabından; "Normalleşme adımlarını titizlikle çalışıyoruz. Yerinde karar dönemi ile kademeli normalleşeceğiz. 1 Mart itibariyle süreç belirlenen kriterler çerçevesinde dört risk seviyesinde Valilerimizin başkanlığındaki il hıfzıssıhha kurullarımızla başlayacak" dedi. Normalleşme süreci için karar alan ilk il Bartın oldu. Bartın Valiliği Pandemi İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 1 Mart’tan itibaren yüz yüze eğitime geçilmesine, 65 yaş ve üzeri için pazar yeri kısıtlamasının kaldırılmasına karar verildi.