Elazığ'da okul önlerinde sıkı denetim: 223 okul önünde güvenlik uygulaması!

Elazığ'da yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla, polis ekipleri 223 okul önünde denetim yaptı. Öğrencilerin güvenliği için yapılan uygulamalar eğitim yılı boyunca sürecek.

Elazığ'da okul önlerinde sıkı denetim: 223 okul önünde güvenlik uygulaması!

Elazığ’da yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte polis ekipleri, çocukların güvenliğini sağlamak amacıyla 223 okul önünde geniş çaplı denetim gerçekleştirdi.

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte, öğrencilerin güvenli bir ortamda eğitim alabilmesi için kapsamlı bir denetim programı başlattı. Bu kapsamda 65 ekip ve 153 personelin katılımıyla il merkezindeki 223 okul çevresi ve okul önlerinde denetimler yapıldı. Yapılan kontrollerde, 1.191 kişi sorgulandı, 98 servis aracı denetlendi ve okul çevresindeki kafe, kahvehane, park, bahçe gibi yerlerde uygulamalar yapıldı.

Elazığ'da okul önlerinde sıkı denetim: 223 okul önünde güvenlik uygulaması!

Geniş Kapsamlı Denetimler

Denetimlerde, sadece okul önleri değil, aynı zamanda 81 kafe-kahvehane, 66 park-bahçe, 45 büfe, 34 metruk bina, 17 internet kafe, 5 oyun salonu ve 5 iddaa bayisi de kontrol edilerek, çocukların her türlü zararlı ortamdan uzak tutulması amaçlandı. Emniyet yetkilileri, denetimlerin eğitim yılı boyunca devam edeceğini belirtti.

Öğrencilerin Güvenliği Öncelikli

Çocuk Şube Müdürlüğü, bu tür denetimlerle öğrencilerin güvenliğini sağlamayı ve onları zararlı faktörlerden korumayı hedefliyor. Elazığ’da çocukların huzurlu bir şekilde eğitim alması için bu tür çalışmalar düzenli olarak devam edecek.