Elazığ'da Ormanları Korumak İçin Mobil Kontrol Noktalarında Yoğun Denetim

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü, orman suçlarıyla mücadele kapsamında mobil kontrol noktalarında eş zamanlı denetimlerini sürdürüyor, ormanları yasa dışı müdahalelerden koruma çalışmalarını yoğunlaştırıyor.

Elazığ'da Ormanları Korumak İçin Mobil Kontrol Noktalarında Yoğun Denetim

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü, orman suçlarına karşı koruma çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Orman Genel Müdürlüğü talimatları doğrultusunda yapılan denetimlerde, ormanların yasa dışı müdahalelerden korunması ve doğal kaynakların gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılması hedefleniyor.

Ormanları Korumak İçin Eş Zamanlı Denetimler Yapıldı

Türkiye genelinde sabit ve geçici mobil kontrol noktalarında yapılan eş zamanlı önleme aramaları ile orman suçlarıyla mücadelede etkinlik artırılıyor. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, Elazığ’daki orman alanlarını korumak amacıyla oluşturdukları mobil kontrol noktalarında denetimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda, ormanlara zarar verebilecek hastalıklar ve zararlı türlerle mücadele çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor.

Orman İşletme Müdürlükleri Etkin Görevde

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Orman İşletme Müdürlükleri, belirlenen güzergâhlarda sıkı denetimlerle ormanların korunmasına katkı sağlıyor. Yapılan çalışmalar, bölgedeki ormanların korunmasına yönelik kapsamlı önlemlerle sürdürülebilir doğal kaynak yönetimi için önemli bir adım oluşturuyor.