Elazığ'da Şehir Hastanesi'ndeki Yoğun Bakım Servisleri Doldu!

Elazığ'da koronavirüs vaka sayısındaki artış devam ediyor. Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde yoğun bakım servisinin tamamen dolduğu öğrenilirken uzmanlar Elazığlı vatandaşların tedbirlerini artırması gerektiğini ifade ediyor.

Elazığ'da Şehir Hastanesi'ndeki Yoğun Bakım Servisleri Doldu!

Dünya koronavirüsle mücadele ederken Elazığ’daki vaka sayılarındaki artışta sürüyor. Kontrollü normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte rehavete kapılan vatandaşlar maske, mesafe ve el hijyenini göz ardı etmeye devam ediyor. Maske kullanımının istenilen düzeyde olmadığı Elazığ’da korkulan olmaya başladı.

ŞEHİR HASTANESİ’NDE YOĞUN BAKIM SERVİSLERİ DOLDU

Daha önceden koronavirüs testi için uzun kuyrukların oluştuğu Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde yoğun bakım servislerinin tamamen dolduğu öğrenildi. Elazığ’daki sağlık görevlileri hastalar için yoğun çaba sarf ederken tedbirin istenilen düzeyde olmaması yoğun bakım servislerinin dolmasına neden oldu. Vakaya yakalanan ağır hastaların yatırıldığı yoğun bakım servislerindeki yoğunluk özellikle son bir haftadır artmaya başlamıştı. 65 yatağın yer aldığı Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ndeki yatakların tamamı doldu. 

ELAZIĞ’DA 28 YAŞINDAKİ GENÇ VEFAT ETTİ

Ayrıca, Elazığ’da koronavirüse yakalanan 28 yaşındaki bir hemşehrimiz de hayatını kaybetti. Uzun süre tedavi gören ve hiçbir kronik rahatsızlığı olmayan 28 yaşındaki gencin vefat etmesi nedeniyle uzmanlar gençlerde rehavetin oluşmamasına bir kez daha dikkat çekti.

UZMANLAR KURALLARA UYULMASI İÇİN UYARIYOR

Öte yandan Sağlık Bakanlığı’nın Hayat Eve Sığar uygulamasında Elazığ genelindeki çok yüksek riskli bölgelerin sayısı da artmaya devam ediyor. Haritayı yorumlayan uzmanlar; Elazığ’da vatandaşların maske, mesafe ve hijyen kurallarına ciddi anlamda riayet etmeleri gerektiğini belirttiler.