Elazığ'da tepki meydana yansıdı!

31 Mart 2024'te yapılacak Yerel Seçimler kapsamında geldiği Malatya ziyaretinin ardından Elazığ'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan beklediği miting havasını göremeyince hayal kırıklığına uğradı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Elazığ'da tepki meydana yansıdı!

31 Mart seçim çalışmaları kapsamında Elazığ’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti tarihinin Elazığ’daki en düşük katılımlı mitinginde konuştu. Mitinge bu kadar düşük olması şehrin siyasi gündeminin ana konusu oldu.

65 bin mi

ERDOĞAN’A DOĞRU BİLGİ VERİLMEDİ MI? 

Yerel Seçimler kapsamında adaylara destek amaçlı Elazığ'a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz yıllarda miting yaptığı İstasyon Meydanı yerine oradan 5-6 kat küçük Cumhuriyet Meydanında toplanan vatandaşlara hitap etti. Erdoğan konuşması arasında 65 bin kişinin meydanda olduğunu dile getirmesine rağmen bu alanın o kadar kişiyi alabilmesinin mümkün olmadığını ifade eden siyasi gözlemciler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a doğru bilginin verilmediğini dile getirdiler.


Alanın yaklaşık olarak 2700 metre kare olduğu dikkate alındığında bu alana sığacak kişi sayısının 6-7 bin kişi olacağı uzmanlar tarafından dile getirilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 65 bin kişi bilgisinin kim yada kimler tarafından verildiği ise merak konusu oldu.

65 bin mi

ADAYLARA, MİLLETVEKİLLERİNE VE TEŞKİLATA TEPKİ MİTİNGE YANSIDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her seçim öncesi Elazığ'a gelmesiyle meydanların dolup taşdığı geçen seçimlerde görülmüşken, bu mitingde 6-7 bin kişilik alanın bile doldurulamadığı görüldü. Miting alanını görenler şaşkınlıklarını gizleyemezken, "AK Parti Elazığ'da resmen erimiş, şu hale bakın partiyi ne hale getirmişler, bu seçim AK Parti için zor geçer arkadaş, Reis bu tablonun hesabını sormaz mı?, Yazık şu alanı bile dolduramamışlar, bu tablo tamamen belediye başkan adaylarına, milletvekillerine ve teşkilata tepkinin ta kendisidir" şeklinde yorumların yapılmasına sebep oldu.