Elazığ dahil 16 ilde hayata geçiriliyor

Hükümetin devreye aldığı Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgeleriyle Elazığ'ında Aralarında Bulunduğu 16 İlde 50 bin kişiye istihdam sağlanacak.

Elazığ dahil 16 ilde hayata geçiriliyor

Tarımsal kalkınma hamlesi ihtisas OSB’leri ile 50 bin kişiye istihdam imkânı sağlayacak. OSB’lere 51 milyon TL kredi tahsis edilecek. Hükümetin tarım alanında üretime katma değer sağlayacak yeni projesi olan TDİOSB kapsamında bu yıl tarımsal alanda 50 bin kişiye iş imkânı sağlanacak.

55 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT

Tarım ve hayvancılık alanında uygulanan doğru politikalarla 2020'nin son üç çeyreğinde yüzde 5.3 büyüyen tarım sektörü, geçen yıl 21 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşarak rekor kırdı. Türkiye son 3 yılda tarım sektöründe yaklaşık 55 milyar dolarlık ihracat yaparken, 17 milyar dolar da dış ticaret fazlası verdi.

ELAZIĞ DAHİL 16 İLDE HAYATA GEÇİRİLİYOR

Proje kapsamında Ankara-Çubuk, Amasya-Suluova, Gaziantep-Oğuzeli, Eskişehir-Beylikova, Hatay-Altınözü-Enek, Kars, Diyarbakır, Elazığ, Şanlıurfa ve Batman'da besicilik faaliyetinde bulunacak OSB'lerin kurulumları tamamlanacak. OSB'lerin tamamının bu yıl faaliyete geçmesi ile birlikte yıl içerisinde ilave 50 bin kişi daha tarımda istihdam edilecek.