Elazığ Evladına Sahip Çık!

Elazığ haber: Bir evlatlarını SMA hastalığından kaybeden Seyhan Çifti, 15 aylık bebekleri de bu hastalıktan kaybetmemek için Elazığ Öğretmenevi önünde stant kurdu. Elazığlılardan destek istedi.

Elazığ Evladına Sahip Çık!

“Nefes olun, umut olun Barış”a bir annenin çığlıkları, öğretmenevi önünden yankılandı.

Omurilikteki motor sinir hücrelerini etkileyerek yürüme, yemek yeme ve nefes alma gibi temel kabiliyetini ortadan kaldıran Spinal Müsküler Atrofi Hastaları her geçen gün ilaçlarını alamadıkları için ölüme bir adım daha yaklaşırken, ailelerde evlatları için ellerinden geleni göstererek, yetkililere sesini duyurmaya çalışıyor

Bu ailelerden bir de Seyhan Ailesi… Bir evlatlarını bu hastalıktan kaybeden, 15 aylık evlatları Barış’ı da bu hastalığın pençesinden kurtarmak isteyen Seyhan Ailesi, öğretmenevi önüne stant kurarak, destek istedi.

BABA SEYHAN: ELAZIĞ’IN BİR SMA’LI BEBEĞİ DAHA MELEK OLMASIN

15 aylık SMA’lı bebek Barış’ın babası Hanifi Seyhan, “2012’de bu hastalıktan bir evladımı kaybettim. Şimdi barış için mücadelem. Ben buradan Elazığ’ımızın yetkililerine, sayın belediye başkanıma, sayın vekillerime, sayın il başkanıma, sayın valime sesleniyorum. Lütfen evladımıza sahip çıkın. Elazığ’ın bir SMA’lı bebeği daha melek olmasın. Bir SMA’lı bebeğim melek oldu. Şu anda Barış tek SMA’lı bebek. Lütfen Barış melek olmasın. Sahip çıkın barışa” ifadelerini kullandı.

Anne Neslihan Seyhan ise; gözyaşları ile Elazığlılara seslendi.

ANNE SEYHAN: BEN BİR EVLAT DAHA KAYBETMEK İSTEMİYORUM

Neslihan Seyhan, “Barış SMA’lı, ölümcül bir kas hastası. 15 aylık oldu. 9 aydır yoğun bakımda. Entübe bir şekilde makinalara bağlı bir şekilde yaşıyor. Ben buradan devletime, büyüklerime sesleniyorum. Lütfen evladıma sahip çıkın. Ben bir evladımı toprağa koydum. Bir evladım da 9 aydır yaşam mücadelesi veriyor. Lütfen desteklerinizi esirgemeyin. Ben bir evlat daha kaybetmek istemiyorum. Ne olur artık Barış’ın sesini duyun. Evladım 9 aydır ölümle yaşam arasında büyük bir mücadele veriyor. Ve bu mücadelede 2 defa kalbi durdu. Artık dayanacak gücü kalmadı. Lütfen desteklerinizi Barış’tan esirgemeyin. Az çok deyin. Nefes olun oğluma. Umut olun. Ben bir evlat daha kaybetmek istemiyorum” şeklinde konuştu.

 

Elazığ Evladına Sahip Çık!
Elazığ Evladına Sahip Çık!
Elazığ Evladına Sahip Çık!
Elazığ Evladına Sahip Çık!
Elazığ Evladına Sahip Çık!