Elazığ İl Özel İdare Kadın Basketbol Sil Baştan

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde mücadele eden Birevim Elazığ İl Özel İdare Basketbol Takımı'nda Başantrenör Olcay Orak ile kadrodaki bütün yerli ve yabancı oyuncularla yollar ayrıldı. Çalıştırıcı adayları konusunda en güçlü isim yeniden Orak. Tecrübeli başantrenör ile anlaşma sağlanamazsa, alternatif isimler ile görüşülecek.

Elazığ İl Özel İdare Kadın Basketbol Sil Baştan

Geçtiğimiz sezon ilk kez Süper Lig’de mücadele eden ve inişli çıkışlı bir grafik sergileyen Birevim Elazığ İl Özel İdare Basketbol Takımı, 2020-2021 Basketbol Sezonunda sil baştan yenilenecek.

“YABANCI VE YERLİ OYUNCULARIN SÖZLEŞMELERİ BİTTİ VE TAKIMI TERK ETTİ”

Geçtiğimiz sezon takımın başına geçen Başantrenör Olcay Orak ile birlikte takımda bulunan bütün yabancı ve yerli oyuncuların sözleşmeleri bitti ve takımı terk etti. Temsilcimiz bu sezon için sil baştan kadro kuracak olurken, başantrenör konusunda da listede ilk isim, yeniden Olcay Orak olacak.

İLK ADAY, YENİDEN OLCAY ORAK

Deneyimli çalıştırıcı ile masaya oturacak olan Özel İdare Olcay Orak ile anlaşma sağlarsa bu sezon yine Orak ismiyle yola devam edilecek. Ancak bu konuda bir pürüz yaşanırsa Periler alternatif isimlere yönelecek. Bu konuda da İl Özel İdare Basketbol Takımı ile bir çok çalıştırıcının şimdiden iletişim kurmaya başladığı ve takımı çalıştırmak istediği öğrenildi.

VALİ YIRIK ZİRVESİNDEN SONRA YENİ YAPILANMA ŞEKİLLENECEK

Öte yandan İl Özel İdare Basketbol Takımı’nın yeni sezon yapılanmasıyla ilgili olarak ilimize atanan Vali Erkaya Yırık ile görüşme gerçekleştirileceği kaydedildi. Vali Yırık ile yapılacak olan zirvenin ardından temsilcimizin yeni yapılanması tam anlamıyla netleşmiş olacak.

BAŞKAN UÇAR BIRAKACAK MI?

Ayrıca Vali Yırık ile görüşmeler neticesinde İl Özel İdare Basketbol Takımı Başkanı Sebahattin Uçar’ın da yola devam edip etmeyeceği netleşecek. Başkan Uçar’ın yeni sezon öncesinde görevi bırakabileceği iddiaları sıkça dile getirilirken, bu konu da kesin olarak ilerleyen günlerde netleşmiş olacak.

“HOCAMIZLA TEKRAR GÖRÜŞECEĞİZ”

Basketbol Şube Sorumlusu Can Çağlar, temsilimizin yeni yapılanması ile ilgili sorduğumuz sorulara; “Olcay Orak hocamız ve takımdaki bütün yerli ve yabancı oyuncular ile sözleşmeler bitti ve yollarımızı ayırdık. Yeni Valimiz Erkaya Yırık ilimize geldiğinde yönetim kurulu olarak görüşmemiz olacak. Bu görüşme neticesinde bütün konular daha da netlik kazanmış olacak. Hoca konusunda bizim ilk düşüncemiz Olcay Orak ismidir. Hocamızla tekrar görüşeceğiz. Eğer görüşmelerimiz olumu olursa tekrar yola devam edeceğiz. Tabi bir sorun yaşanırsa alternatif isimlerle iletişim kuracağız.” dedi.

İbrahim KARAKULAK