Elazığ Kamuoyu: İstifa da bir hizmettir

Genç, yaşlı binlerce taraftar, Elazığspor'un önünün açılması için istifanın da bir hizmet olduğunu paylaşımlarında belirterek, Selçuk Öztürk'e güvenlerinin kalmadıklarını ifade ettiler.

Elazığ Kamuoyu: İstifa da bir hizmettir

26 yıl sonra 3.Lig’e düşen Elazığspor’da, taraftarlar isyan bayrağını çekti. Kulüp tarihinin en başarısız başkanı olarak gördükleri Selçuk Öztürk’e adeta ateş püskürdüler.

Kongre kararı alınmasını, Selçuk Öztürk ve yönetiminin derhal istifa etmesini bekleyen taraftarlar, sosyal medyada Elazığspor’un küme düşmesinin tek sorumlusunun Başkan Selçuk Öztürk olduğunu dile getirdiler.

Geçen sezon depremden dolayı takımın ligden çekilmesine rağmen yeni sezon için yaklaşık 8 ay zaman olduğu bir dönemde transfer yasağının kaldırılması için şehrin önde gelenlerinden medet umarak kendisinin ise hiçbir şey yapmadığını belirten taraftarlar, “İki Sezon boyunca ne transfer yasağını kaldırabildi, ne de kulüp lisansını alarak -3 puan silme cezalarının önüne geçebildi” paylaşımları yaparak Selçuk Öztürk’ü kulüp tarihinin en başarısız başkanı ilan ettiler.

Kulüp personelinin maaş  giderlerinin, kulüp içerisindeki gıda, temizlik, ısınma, su gibi ihtiyaçlarının ve deplasman giderlerinin belediye tarafından karşılandığını da belirten taraftarlar, başkan Selçuk Öztürk ve yönetiminin kulübe bir çivi dahi çakmadığını ifade ettiler. Zaman zaman galibiyet primlerinin dahi Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları tarafından ödendiğini paylaşan taraftarlar, başkan Selçuk Öztürk ve yönetiminin kulübe maddi ve manevi zarar verdiklerini belirttiler. 

'TEK BAŞINA KAHRAMAN OLAMADI...'

Öte yandan Sezon öncesi ve sezon içerisinde birçok kez basın mensuplarıyla bir araya gelerek basın açıklamaları düzenleyen Başkan Selçuk Öztürk’ün tüm bu söylemleri askıda kaldı. Sezon öncesi ve sezon ortasında transfer yasağının kaldırılması konusunda demeçlerde bulunan Başkan Öztürk,”Tek başıma istersem yasağı kaldırırım. Ama tek başıma kahraman olmak istemiyorum” diyerek transfer yasağını kaldıramamıştı. Yine bir söyleminde “Ben istemediğim sürece hiçbir futbolcu gidemez” demiş, Ömer Yıldız, Ahmet Doğan, Murat Ceylan, Tufan Kelleci ve Onur Alsu gibi ilk 11’in temel taşları sözleşmelerini fesih ederek takımdan ayrılmışlardı. Sürekli demeçlerinde “Bu takım küme düşmez. Bu çocuklarla tarih yazacağım” diyen Başkan Selçuk Öztürk, 54 yıllık kulüp tarihinin en başarısız başkanı olarak kayıtlara geçerek, 3 kez küme düşüren başkan olarak da tarih yazdı.

SELÇUK ÖZTÜRK; "BU TAKIMI ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI DÜŞÜRDÜ..."

Son olarak Pendikspor maçının canlı yayını sırasında Pendikspor’un 2-0 üstün duruma geçtiği anda yanındakilere “Para vermezsen böyle olur. Bu takımı Şahin Şerifoğulları düşürdü” demesi bardağı taşıran son damla oldu. Öztürk’ün bu söyleminin Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın kulağına gittiği öğrenilirken, taraftarlarda bu söyleme büyük tepki gösterdi. Elazığ kamuoyunun istifasını beklediği Başkan Selçuk Öztürk’ün de yoğun tepkilerden dolayı yönetim kuruluyla beraber istifa etmesi bekleniyor. / Günışığı Gazetesi