Elazığ Merkezli Dev Operasyon: Yeşil Reçeteyle Uyuşturucu Satışına 17 Tutuklama

Elazığ merkezli 3 ilde jandarma ekipleri, yeşil reçeteli ilaçların usulsüz satışıyla ilgili 40 adrese operasyon düzenledi.

Elazığ Merkezli Dev Operasyon: Yeşil Reçeteyle Uyuşturucu Satışına 17 Tutuklama

Elazığ Merkezli 3 İlde Yeşil Reçete Operasyonu: 17 Kişi Tutuklandı

Elazığ merkezli olarak 3 ilde gerçekleştirilen operasyon sonucunda, yeşil reçeteli ilaçların usulsüz şekilde reçetelendirilip satılması ile ilgili aralarında bir doktorun da bulunduğu 17 kişi tutuklandı.

Yeşil Reçete Soruşturmasının Detayları

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçu kapsamında yürütülen soruşturma 28 Mayıs 2024'te başlatıldı.

Soruşturma kapsamında, uyuşturucu bağımlısı şahıslara usulsüz şekilde yeşil reçeteli ilaçlar satıldığı tespit edildi. Bu faaliyetlere özel bir hastanede görevli bir doktor, bir eczacı ve üç eczane çalışanının da karıştığı ortaya çıktı. Şüphelilerin Elazığ, Tokat ve İstanbul'da ikamet ettiği belirlendi.

40 Adrese Eş Zamanlı Operasyon

Jandarma ekipleri, Elazığ’da 32, Tokat’ta 1 ve İstanbul’da 1 kişi olmak üzere toplam 34 şüphelinin yakalanması için 40 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda 32 şüpheli gözaltına alındı.

Elazığ Merkezli Dev Operasyon: Yeşil Reçeteyle Uyuşturucu Satışına 17 Tutuklama

Adliyeye sevk edilen 16 şüpheliden, aralarında doktorun da bulunduğu 11 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Daha önceki ara yakalamalarla birlikte tutuklu sayısının 17'ye ulaştığı bildirildi.

Soruşturmada Tutuklu Sayısı 17'ye Ulaştı

Bu operasyon öncesinde yapılan ara yakalamalarda tutuklanan zanlılarla birlikte, dosya kapsamında toplam 17 şüpheli cezaevine gönderilmiş oldu.

Jandarmadan Uyarı: Benzer Faaliyetler Takipte

Yetkililer, uyuşturucuya karşı mücadelenin kararlılıkla süreceğini belirterek, yeşil reçeteli ilaçların usulsüz şekilde satışına yönelik benzer girişimlerin takip altında olduğunu vurguladı.